Preview 7. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

Tahákem sedmého ligového kola je slavné El Clásico, odehraje se však také dalších devět zápasů.

Už v pátek narazí Elche na Valencii, přičemž je to nováček soutěže, kdo působí lepším dojmem. Valencia se zatím nedokázala vypořádat s odchody opor a v klubu se pomalu smiřují s faktem, že hlavním cílem pro letošní sezónu je záchrana. Elche má navíc k dispozici kompletní kádr a kouč Almirón vsadí na dobře hrající sestavu z minulého kola, zatímco Valencia postrádá dva obvyklé členy základní jedenáctky - Geoffreyho Kondogbiu a Maxi Gómeze. 

Sobota začne zápasem zápasů. El Clásico, už 245. v historii, sice nebudou sledovat fanoušci na Camp Nou, u televizních obrazek se k němu ale posadí desítky milionů příznivců po celé planetě. Barcelona ani Real Madrid nejsou v ideálním rozpoložení. Katalánci začali sezónu ve velkém stylu, jenže zápasy proti Getafe a Seville vyvolaly pochybnosti. Real Madrid prohrál dvakrát doma v řadě - v lize proti Cádizu a v Lize mistrů proti Šachtaru. Nedaří se tradičním oporám. Lionel Messi už nemá tak nabito, jak u něj bývalo zvykem, podobně je tomu i u Karima Benzemy, jenž je stejně jako jeho spoluhráči z útoku kritizován. Přesto obě jména jsou i nadále nepostradatelná a dnes nebudou na hřišti chybět. Žádná velká překvapení se v úvodních sestavách nepředpokládají.

Hodně divoký byl závěr posledního klání mezi Sevillou a Eibarem, Tomáše Vaclíka nahradil kvůli zranění v brance Lucas Ocampos, jenž v závěru zlikvidoval šanci brankáře Eibaru Dmitroviće. Jako by bylo vše naruby. Nyní na sebe narážejí oba celky znovu, Sevilla jako favorit, neboť je i přes poslední prohru v Granadě na desátém místě, Eibar vykázal v posledních dvou duelech zlepšení a vynořil se ze sestupového pásma. U Sevilly pyká za karty Joan Jordán, Eibar oznámil ztráty Bigase či José Ángela.

Tři různé hrací časy byly postupně přiřazeny utkání mezi Osasunou a Athleticem, nakonec La Liga vyhověla žádosti domácích, aby se hrálo v sobotu, neboť Osasuna slaví stoleté výročí založení. Na stadionu El Sadar se tak chystá velká sláva, bohužel stále bez účasti fanoušků. I při jejich absenci by nejlepší oslavou bylo vítězství, jenže body nutně potřebují i hosté. Osasuna se vrací Torres a chybí Calleri, Athletic žádné zásadní novinky ohledně složení týmu nemá.

Atlético a Betis se potřebují oklepat z poslední bolestivé porážky, povést se to však může jen jednomu. Atlético dostalo v Lize mistrů čtyřgólovou lekci od Bayernu Mnichov, Betis prozměnu nestačil v lize na Real Sociedad, kterému doma podlehl vysoko 0-3. Po zranění Diega Costa doplní v útoku Luise Suáreze Joao Félix, Saúl a Vrsaljko rovněž o zápas přijdou. Betis nechal v Seville zraněné Camarasu, Dani Martína, Emersona, Guardada, Juanmiho a Sidneie.

Valladolid a Alavés shodně potřebují potravu v podobě ligových bodů, neboť v tomto ohledu patří mezi nejpodživenější celky soutěže a shodně se nacházejí v sestupovém pásmu. Bruna, jenž není k dispozici, může v sestavě Valladolid nahradit navrátilec Joaquín. Také na straně Alavésu jsou potvrzeny dva pohyby. Pere Pons z nominace vypadl, nahradil ho Duarte. Alavés nemá na Zorrillu dobré vzpomínky, poslední prohra zde stála místo trenéra Garitana.

Cádiz a Villarreal se v úvodu sezóny zařadily mezi mužstva, jejichž výsledky jsou ještě lepší, než se předpokládalo. Cádiz se vrátil do nejvyšší soutěže ve velkém stylu a naposledy dobyl stadion Realu Madrid, Villarreal se před víkendem dělil o první místo tabulky s Realem Sociedad. Jejich vzájemná bitva na Carranze proto slibuje zajímavou podívanou, byť na straně Villarrealu upoutá pozornost řada důležitých absencí v čele s Dani Parejem.

Podobně je tomu i v případě Getafe a Granady, jejichž výkonnost stejně jako v minulé sezóně rovněž překračuje tipy odborníků a oba celky od G se usadily na příčkách, se kterými je spojen postup do Evropy. Granada za sebou má úspěšný debut v Evropské lize proti PSV a na Coliseu bude chtít na venkovní triumf navázat. Proti bude Getafe, jehož předností je tradičně obrana. Zejména díky ní prohráli Azulones jediný ligový mač z pěti.

Poslední nedělní střetnutí se odehraje na stadionu Reale Arena, kam si Real Sociedad pozval Huescu. Protože je Erreala v čele La Ligy, není těžké určit, že proti nováčkovi bude favoritem. Jenže Huesca sice ještě po návratu mezi smetánku nevyhrála, zároveň však pětkrát ze šesti kol remizovala, a to i proti silnějším sokům. Real Sociedad se připravoval s nejistotou ohledně Adnana Januzaje, Belgičana trápí lehké zranění a není jasné, jestli bude moci do zápasu zasáhnout.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace