Preview: Barcelona - Athletic

Lionel Messi (© marca.es)

Na sevillském stadionu La Cartuja se dnes bude předávat první trofej sezóny, o Supercopu si to rozdají Barcelona a Athletic.

Přestože nejde o nejdůležitější pohár sezóny, touha obou celků uspět je velká, aby se naladily na pozitivnější notu, než tomu bylo v minulých týdnech a měsících.

Barcelona vloni zakončila sezónu bez trofeje a ani úvod té nové není zdaleka ideální, pozvednutí Supercopy by doprovázel nádech čerstvého vzduchu a nových iluzí. Také Athletic si prošel svými problémy, které vedly až k odvolání trenéra Garitana, jehož zastoupil Marcelino, pro něhož je Supercopa možností, jak se v novém působišti uvést úspěchem hned po třech odkoučovaných zápasech.

Kromě zraněných Piquého, Coutinha, Ansu Fatiho a Sergi Roberto nasadí Ronald Koeman své nejlepší muže. K utkání odcestoval i ten vůbec nejlepší - Lionel Messi, byť jeho zdravotní stav není stoprocentní a je otázkou, jestli a na jak dlouho nastoupí.

Athletic se znovu musí obejít bez Yuriho, seznam absencí doplňují Unai López a Peru.

Výkop je v 21 hodin, rozhodčím bude Jesús Gil Manzano.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace