První vyloučení po 753 zápasech. Koeman Messiho červenou kartu komentovat nechtěl

Vyloučený Lionel Messi (© marca.es)

Barcelona prohrou ve finále Supercopy přišla o možnost získat první trofej v sezóně, Kataláncům navíc hrozí, že budou postrádat Lionela Messiho.

Argentinská hvězda totiž byla po 753 zápasech v dresu Barcelony poprvé vyloučena, a to za úder do hlavy útočníka Athleticu Villalibreho.

Messi nyní musí čekat na výši trestu, kterou určí disciplinární komise. Stále nelze vyloučit stopku až na 12 utkání, Messi ale zřejmě vyvázne s výrazně nižším distancem, zřejmě na dva mače, neboť rozhodčí zápasu Jesús Gil Manzano neoznačil jeho chování v oficiálním zápise jako agresi nebo napadení.

Trenér Barcelony Ronald Koeman se k Messiho červené kartě příliš vyjádřovat nechtěl, i přes promarněnou šanci na trofej byl s výkonem svých svěřenců spokojený: "Bude lepší, když vyloučení komentovat nebudu. Musel bych se opakovat, což dělám nerad. Nevím, kolikrát byl Messi faulovaný. Hráč se snaží kličkou obehrát soupeře a nemůže. Chápu, co udělal. Jestli mu to prominu? Musím se na tu akci podívat."

"Porážka není krokem zpět. Titul ukáže, že jste na správné cestě, ale i bez něj brzy ukážeme, že po ní jdeme. Udělali jsme pro vítězství vše. Pro mnoho hráčů je finále dobrou zkušeností. Nejsem naštvaný, tým byl dobrý. Musíme lépe bránit, inkasovali jsme na konci poločasu i zápasu."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace