Proč začíná dnešní El Clásico až ve 23 hodin?

Santiago Bernabéu (© as.com)

Hodně netradiční čas výkopu byl zvolen pro dnešní odvetu Supercopy mezi Realem Madrid a Barcelonou. Proč utkání začíná až ve 23 hodin?

Důvod je jednoduchý - aby střetnutí dvou gigantů nekolidovalo se zápasy 4. předkola Ligy mistrů s výkopem ve 20:45. Jde o součást dohody mezi národními svazy, UEFA a EPFL (Evropské profesionální fotbalové kluby). Pravda, ta skončila po minulé sezóně, ale Španělský fotbalový svaz chce pokračovat v jejím respektování, neboť se očekává, že brzy dojde k jejímu obnovení.

Další možností bylo posunout El Clásico na odpolední hodinu, tedy před zápasy o postup mezi evropskou smetánku, ale ta byla zamítnuta vhledem k vysokým teplotám, které v tuto denní dobu v polovině srpna ve Španělsku panují. Fanouškům tak nezbyde, než přijít na zápas ve středu a odejít z něj až ve čtvrtek. 

Mnozí mimo Španělsko se mnozí domnívají, že pozdější časy utkání (často od 22:00 nebo 22:15) obyvatelům země, kde bují noční život a práce rovná se mañana, vyhovují, ale opak je pravdou. Velkému procentu příznivců jsou trnem v oku a volají po jejich zrušení.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace