Real Madrid porazil Barcelonu i podruhé a má Supercopu

Real Madrid je vítězem Supercopy (© marca.es)

Real Madrid potvrdil, že má v úvodu soutěžní sezóny zařazenou vyšší rychlost než odvěký rival z Barcelony a po dalším vítězství se raduje ze zisku Supercopy.

A zatímco fanoušci Barcelony budou v posledních dvou týdnech přestupového období vyhlížet posily, jejich protějšci z Madridu mohou být klidní, neboť ansámbl Bílého baletu je kompletní a momentálně bez výraznější slabiny.

Absence Cristiana Ronalda kvůli trestu neznamenala pro Blancos problém. Ani neúčast Isca či Balea. Už ve čtvrté minutě totiž napřáhl z dálky Marco Asensio a další ranou jako z učebnice nachytal Ter Stegena, který snad nečekal, že se míč snese do rohu branky. Vedoucí gól posadil domácí do sedla a po zbytek poločasu předváděli senzační fotbal, který byl zábavou nejen pro ně samotné, ale hlavně pro zaplněný Bernabéu. Ne že by se Barcelona nedostávala do nebezpečných situací, ale vždy jí něco chybělo. A tak krátce před pauzou přidali domácí druhou branku. Výborně hrající Benzema byl hbitější a hladovější než jeho protihráč, což jako by charakterizovalo celý dvojzápas, na hranici malého vápna si míč zpracoval a přesně zakončil.

Po změně stran sundala Zidanova parta nohu z plynu a Barcelona naopak zvýšila své útočné snaženío zkorigování výsledku, jenže jí nepřálo ani štěstí. Messi a Suárez si vylámali zuby na brankové konstrukci, několikrát zasahoval Keylor Navas. Několik nebezpečných situací bylo i před Ter Stegenem, ani za jeho zády se ovšem síť už nerozvlnila.

Real po výhře 3-1 z Camp Nou zvítězil i v odvetě v Madridu, tentokrát 2-0, a pozvedl nad hlavu po Super Cupu v krátké době i Supercopu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace