Real Madrid výhrou v Barceloně nakročil k Supercopě

Radost hráčů Realu Madrid (© marca.es)

Real Madrid dobyl Camp Nou a po výhře 3-1 v prvním soutěžním El Clásicu sezóny má výrazně blíže k zisku Supercopy než rival z Barcelony.

Základní jedenáctky nepřinesly žádné překvapení, v dresu Barcelony se na post uvolněný odchodem Neymara postavil Deulofeu, u hostů chyběl ještě nedostatečně rozehraný Cristiano Ronaldo. Bílý balet nastoupil v netradičních modrých dresech, což kromě asistentů rozhodčího při rozhodování o offsidech v chumlu hráčů zajisté ocenili i majitelé méně kvalitních televizorů.

První poločas nabídl nezáživnou hru, v níž měla Barcelona územní převahu, avšak kromě Messiho přímého kopu obranu Realu Madrid příliš neprověřila. Na druhé straně zaujala jen kličkovaná Isca, který ale následně pálil nepřesně, a největší šance z kopačky Balea, jehož ránu vytěsnil Ter Stegen.

Pět minut po změně stran přišel první gólový moment, když si Marcelův centr srazil do vlastní sítě Gerard Piqué, Ter Stegen byl bezmocný. Odpovědět mohl Messi, ale na Deulofeuovu přihrávku nedosáhl. V nejatraktivnější fázi zápasu byla k vidění další šance před Ter Stegenem. Benzema se efektně zbavil Piquého, předložil balón Carvajalovi, ten ale mířil jen do obětavého Jordi Alby na brankové čáře. hlavičku Luise Suáreze prozměnu zlikvidoval Navas.

Po chvílích klidu zahrozili hosté, Marcelo po patičce Cristiana Ronalda ztroskotal na Ter Stegenovi. Poté opět přišly chvíle domácích. Denis Suárez, po něm Messi a v největší příležitosti Busquets ještě vyrovnat nedokázali, v 77. minutě nařídil rozhodčí pokutový kop za teatrální pád Luise Suáreze a Messi penaltu s přehledem proměnil. Uruguayský útočník následně mohl strhnout vedení na stranu Barcelony, jenže neproměnil. A tak přišel trest, perfektní kontr Realu Madrid zakončil střídající Cristiano Ronaldo přesnou střelou na zadní tyč. 

Portugalcovi radost nevyržela dlouho. Po souboji s Umtitim se poroučel k zemi, což arbitr zřejmě nesprávně považoval za nafilmovaný pád, a protože Cristiano Ronaldo už zbytečnou žlutou kartu za svlečený dres při oslavě branky měl, byl vyloučen. Před odchodem do kabin ještě hloupě postrčil rozhodčího, čímž si zadělal na možné problémy s disciplinární komisí. V závěru ještě pečetil výhru hostů Marco Asensio po dalším rychlém brejku.

Divoká druhá půle nabídla góly, kontroverzi i pohledný fotbal. Větší radost přinesla Realu Madrid, který půjde do odvety s dvougólovým náskokem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace