Shrnutí 12. kola Primera División

Sergio Ramos utrpěl zlomeninu nosu (© marca.es)

Dvanácté kolo začalo dělbou bodů mezi Gironou a Realem Sociedad. Getafe nedalo šanci Alavésu. Barcelona veze body z půdy Leganésu, Sevilla přetlačila Celtu Vigo. Atlético remizovalo v derby s Realem Madrid.

Málaga porazila Deportivo, Valencia vyhrála na hřišti Espanyolu, Levante bylo nad síly Las Palmas a mezi Athleticem a Villarrealem se zrodila remíza.

 
17.11.17 20:00 Girona 1:1 Real Sociedad
Branky: 64. C. Stuani Curbelo  – 7. W. da Silva

Brazilský útočník Willian José nedávno prohlásil, že by se nebránil možnosti oblékat španělský národní dres. A hvězda Realu Sociedad poslala Julenu Lopeteguimu další gólovou vizitku, byť tentokrát stačila baskickému mužstvu k bodu z hřiště Girony.

Girona začala aktivně, ale postupně to byl Real Sociedad, kdo měl navrch. Už v sedmé minutě si Willian José pohrál s obráncem, poslal hosty do vedení a zároveň určil poločasový stav. Erreala sice neměla přehršel šancí, přesto jen jednogólovou výhodu mohla považovat za nedostatečnou, neboť nedokázala využít nejistoty Muniesy, Juanpeho a Bernarda.

Druhých 45 minut už bylo o něčem jiném. Stuani na rozdíl od Portua, jehož v souboji muže proti muži vychytal Rulli, nezaváhal a poslal balón za záda brankáře Realu Sociedad. Dobře hrající Januzaj zkoušel dvakrát štěstí, Bono byl pozorný. Na Montilivi se tak body dělily a dá se říci, že zaslouženě.

18.11.17 12:00 Getafe 4:1 Deportivo Alavés
Branky: 6. Bergara , 9. J. Molina Vidal (z pen.), 53. Á. Rodríguez Díaz , 64. Á. Rodríguez Díaz  – 81. C. Santos Kwasniewski

Jako uragán vstoupilo Getafe do utkání proti Alavésu, rychle si vypracovalo dvougólový náskok, se kterým umělo pracovat a pohodlně tak došlo ke třem důležitým bodům. Alavés chtěl, ale nemohl.

Uběhlo jen pět minut a Coliseum poprvé propuklo v jásot, to když se po rohovém kopu prosadil Bergara. Munir mohl rychle vyrovnat, ale Guaita předvedl skvělý zákrok. Bouřlivé úvodní minuty zakončil faul Diégueze na Molinu, sám útočník Getafe nařízený pokutový kop proměnil.

Alavés se snažil vstřelit kontaktní branku, avšak ve finálních metrech mu vždy chyběla myšlenka a kvalitní provedení. Po změně stran naopak pečetil triumf domácích dvěma hezkými góly Ángel, Alavés se dočkal deset minut před koncem alespoň čestného úspěchu, který nesl jméno Santose.

18.11.17 15:15 Leganés 0:3 FC Barcelona
Branky: 28. L. Suárez Díaz , 60. L. Suárez Díaz , 90. Paulinho

Barcelona udělala, co se od ní očekávalo, a bez problémů ale zároveň jako obvykle i bez lesku splnila roli favorita. Výhru na půdě nebezpečného Leganésu zařídil znovuzrozený kanonýr Luis Suárez.

Uruguayec využil dvou dorážek. V prvním poločase poté, cos i Pichu Cuéllar nedokázal poradit se stříleným centrem Paca Alcácera a na Suáreze zbyla snadná úloha doklepnout balón do sítě. Po hodině hry znovu Cuéllar vyrazil míč k Luisi Suárezovi, jenž ho opět neomylně uklidil tam, kam patří. V závěru přihrál Messi šikovně ze sedu Paulinho, jehož branka byla poslední v zápase.

Leganés se za svůj výkon nemusí stydět. Ač padl potřetí v řadě a tabulkou se propadá, i domácí celek si dokázal vypracovat šance. V zakončení mu ale chyběla Suárezova chladnokrevnost, případně zakročil tradičně výborný Ter Stegen. Barcelony dobyla stadion Butarque poměrem 3-0.

18.11.17 17:30 Sevilla 2:1 Celta de Vigo
Branky: 36. L. Muriel , 48. M. Agudo Durán  – 13. M. Gómez González

Sevilla v pohledném utkání, kterému nechyběly góly, kvalitní fotbal ani polemika, přetlačila Celtu Vigo 2-1 a potvrdila zlepšující se formu. Celestes naopak nedokázali navázat na poslední výhru nad Athleticem.

Domácí zahrozili jako první, Mudo Vázquez si ale v jasné šanci s Rubénem neporadil. Do vedení tak šla Celta, centr Sista poslal za záda nedobře postaveného Davida Sorii Maxi Gómez. Sistova branka nebyla kvůli údajnému zpracování rukou uznána. Celta byla lepší, jenže Sevilluv vysvobodilo vyrovnání hlavičkující Muriela.

Hned po změně stran předvedl dobrou akci Sarabia a Nolito ji zakončil přesnou ranou. Celta se snažila o vyrovnání, dvakrát ho měl na dosah Maxi, jenž tentokrát neměl obvyklou mušku. Sevilla těsný náskok uhájila a raduje se ze tří bodů.

18.11.17 19:45 Atlético Madrid 0:0 Real Madrid

První madridské derby na novém stadionu Atlética Wanda Metropolitano gól nepřineslo, domácí se rozešli s Realem Madrid po výsledku 0-0 smírně. Resultát je tak výhrou jedině pro Barcelonu, která navýšila svůj náskok v čele soutěže už na dvouciferných deset bodů.

Utkání potrdilo fakta, která nejsou žádným tajemstvím... Atlético marně hledá svou tvář, Real Madrid střelce, Griezmann, Cristiano Ronaldo či Benzema formu. Přestože nepadl gól a šancí nebylo mnoho, fanoušci se nenudili. Hrálo se ve vysokém nasazení, tvrdě, zkrátka regionální duel se vším všudy. Hned v úvodu nechtěně přihrál Varane Correovi, jenž ten sám před Casillou poslal balón vedle. Real Madrid měl většinu času převahu, avšak nedokázal ji přetavit ve tři body.

Možná i kvůli rozhodčímu Borbalánovi, jehož verdikty byly v mnoha případech špatné a hosté se zřejmě oprávněně dožadovali dvou pokutových kopů. Problém Zidaneho výběru je však jinde než v rozhodnutích arbitra. V dobré šanci zklamal Cristiano Ronaldo, na druhé straně měl rozhodnutí na kopačce Griezmann, Varane na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry. Atlético i Real Madrid získaly po bodu, který pro ně nic neřeší, ba naopak prohlubuje jejich pochybnosti.

19.11.17 11:00 Málaga 3:2 Deportivo La Coruña
Branky: 15. R. Rosales Altuve , 63. G. Castro , 84. B. González Tomás  – 23. L. Pérez Martínez , 52. F. Schär

Fotbal se sice hraje nohama, ale jsou zápasy, které rozhoduje srdce. Jeden takový byl k vidění na stadionu La Rosaleda, právě odhodlání dovedlo Málagu k důležitému triumfu nad Deportivem.

Domácí šli do vedení snadným gólem Rosalese po špatně bráněném rohovém kopu, jenže Deportivo zabralo a nejprve v prvním poločase vyrovnalo Lucasem, aby na začátku druhého šlo zásluhou Schära do vedení. Fanoušci Málagy začali mít obavy z dalšího zklamání.

Andalusané se ale vrhli do útoky, jejich snahu vylepšila povedená střídání Míchela. Chory Castro rychle vyrovnal a v závěru strhl vítězství na stranu Málagy Borja Bastón. La Rosaleda zažila teprve druhou radost v sezóně, Málaga žije, přímého rivala o záchranu udolala 3-2.

19.11.17 15:15 Espanyol 0:2 Valencia
Branky: 67. G. Kondogbia , 83. S. Mina Lorenzo

Asi málokdo by před startem sezóny řekl, že jediným týmem, který bude držet krok s Barcelonou, bude Valencia. Netopýři znovu vyhráli, tentokrát na RCDE Stadium 2-0 a pokračují jako jediný pronásledovatel suverénního lídra.

V Barceloně se hrál skvělý zápas dvou mužstev, která se nechtěla spokojit s bodem a toužila po vítězství. Espanyol může litovat, že neměl špetku štěstí, v prvním poločase zastavila pokusy Gerarda Morena a Sergi Dardera branková konstrukce.

Po změně stran udržel Netopýry ve hře Neto klíčovými zákroky po chybě Lata a šanci Gerarda. Kdo své příležitosti nevyužije, bude pykat, Pravidlo, které ve fotbale vždy platilo, se potvrdilo i tentokrát. Parádní rána Kondogbii zařídila hostům triumf, který ještě potvrdil gól Santi Miny. Valencia opět triumfovala a za týden ji čeká duel s Barcelonou.

19.11.17 17:30 Las Palmas 0:2 Levante
Branky: 71. C. Doukouré , 78. D. Remeseiro Salgueiro

Osmá prohra v řadě a nula získaných bodů pod vedením Paka Ayestarána. Las Palmas ani tentokrát nedokázaly vystoupit ze svého stínu a další hořkou pilulku jim přichystalo Levante, které ny Gran Canarii zvítězilo 2-0.

Ostrované přitom nebyli horší než soupeř, jenže v klíčových chvílích utkání ukázali, že je zkrátka nezvládají. Ünal a Morales své šance promarnili a Las Palmas ožily. Calleriho branka ale nebyla kvůli offsidu uznána, stejný hráč se neprosadil ani v závěru půle, kdy se skóre mohlo měnit i na opačné straně po přímém kopu Bardhiho, míč proletěl těsně nad.

Góly přišly až v nepříliš pohledném druhém poločase. Doukuré a Jason zajistili Levante výhru, na kterou se vlastně ani moc nenadřelo. Slova Segunda División straší Las Palmas každým kolem více a více, Levante naproti tomu po sérii špatných výsledků zabralo.

19.11.17 19:45 Athletic Club 1:1 Villarreal
Branky: 77. A. Aduriz Zubeldia  – 28. M. Trigueros Muñoz

V souboji mezi Athleticem a Villarrealem se na San Mamés zrodila remíza, se kterou budou spokojenější hosté, jejichž šňůra bez prohry od chvíle, co do funkce trenéra nastoupil Javi Calleja, nekončí. Athletic by potřeboval získávat body po třech, aby napravil nepovedený start sezóny, ale Lvům se nedaří.

Faul Iturraspeho na Costu věnoval Villarrealu pokutový kop, Kepa ale Triguerose z puntíku nadvakrát vychytal. Záložník hostů se přesto o pár minut později radoval z gólu, na jeho přesnou placírku tentokrát Kepa dosáhnout nemohl. Brankář Athleticu se zaskvěl proti akrobatickému pokusu, jenž na něj vyslal Bacca.

Krátce po změně stran lízla Adurizova technická střela břevno, čtvrthodiny před koncem se už domácí forvard prosadil, a to klasicky dokonalou hlavičkou. Cheryshev a Lekue měli v závěru šanci strhnout výhru na jednu a druhou stranu, ale bez úspěchu.

20.11.17 20:00 SD Eibar 5:0 Real Betis
Branky: 6. Jordi Amat (vlastní), 30. G. Escalante , 56. C. Días Barbosa de Oliveira (z pen.), 71. C. Días Barbosa de Oliveira , 80. S. Enrich Ametller
 

Tabulka po 12. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 12 11 1 0 33:4 (+29) 34 V V V V R
2. Valencia 12 9 3 0 32:11 (+21) 30 V V V V V
3. Real Madrid 12 7 3 2 22:9 (+13) 24 R V P V V
4. Atlético Madrid 12 6 6 0 16:6 (+10) 24 R V R V R
5. Sevilla +1 12 7 1 4 14:12 (+2) 22 V P V P P
6. Villarreal –1 12 6 3 3 19:12 (+7) 21 R V R V V
7. Real Sociedad 12 5 3 4 25:22 (+3) 18 R V P R V
8. Real Betis 11 5 2 4 21:20 (+1) 17 R P V P R
9. Leganés 12 5 2 5 9:11 (-2) 17 P P P V V
10. Getafe +2 12 4 4 4 19:14 (+5) 16 V R V R P
11. Girona –1 12 4 4 4 14:17 (-3) 16 R V V V P
12. Levante +2 12 3 6 3 14:15 (-1) 15 V P R R R
13. Celta de Vigo –2 12 4 2 6 23:19 (+4) 14 P V P P V
14. Espanyol –1 12 3 4 5 9:15 (-6) 13 P P V R R
15. Athletic Club 12 3 3 6 12:16 (-4) 12 R P P P V
16. Deportivo La Coruña 12 3 2 7 15:23 (-8) 11 P P V P R
17. Eibar 11 2 2 7 6:25 (-19) 8 P R P R P
18. Málaga +2 12 2 1 9 9:25 (-16) 7 V P V P P
19. Deportivo Alavés –1 12 2 0 10 6:20 (-14) 6 P V P P P
20. Las Palmas –1 12 2 0 10 8:30 (-22) 6 P P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace