Shrnutí 2. kola Primera División

Getafe má první body v sezóně (© marca.es)

Barcelona se hodně nadřela na výhru ve Valladolidu, Real Madrid došel ke třem bodům v Gironě. Getafe si poradilo s Eibarem, zatímco mezi Leganésem a Realem Sociedad se body dělily.

Remizoval také Alavés s Betisem. Atléticu stačil k výhře nad Rayem jediný gól.

Espanyol si vyšlápl na Valencii a mezi Sevillou a Villarrealem gól nepadl.

Celta dobyla stadion Levante, Athletic remizoval s Huescou.

 
24.08.18 20:15 Getafe 2:0 SD Eibar
Branky: 18. Á. Rodríguez Díaz , 90. J. Molina Vidal

Efektivita v útoku a precizní obrana. To byly hlavní rysy Bordalásova Getafe v minulé sezóně a na stejných základech postavili Azulones i dnešní triumf nad Eibarem 2-0.

Ángel otevřel skóre už po půlhodině a Getafe se dostalo do pozice, ve které chtělo být. Eibar se pokusil o vyrovnání Enrichem, jehož hlavička po rohovém kopu ale propadla těsně vedle tyče. To byla v podstatě jediná velká šance hostujícího celku. Naopak Jorge Molina v poslední minutě pečetil na 2-0.

Mendilibarova parta prožívá nepovedený vstup do sezóny, ale to už zná z té minulé, kdy dokázala špatný směr obrátit a zachránit. Pokud chce něco podobného zopakovat i letos, čeká baskický celek ještě hodně práce. Getafe naproti tomu po slabém výkonu na Bernabéu zabralo a má první body v ligovém ročníku.

24.08.18 22:15 Leganés 2:2 Real Sociedad
Branky: 54. N. El Zhar , 88. N. El Zhar  – 11. D. Zurutuza Veillet , 17. A. Illarramendi Andonegi

Asieru Garitanovi návrat na Butarque poněkud zhořkl. Jeho Real Sociedad promarnil dvougólový náskok a nakonec byl na stadionu srdnatě bojujícího Leganésu rád za bod.

Přitom po necelých dvaceti minutách drželi hosté všechny esa. Dvě povedené akce Zalduy znamenaly góly Zurutzy, jemuž stačilo doklepnout míč do sítě, a Illarry, na jehož ránu z první neměl Pichu Cuéllar sebemenší nárok.

Jenže Leganés nic nevzdal a začal útočit. V prvním poločase se ještě odměny nedočkal, krátce po startu druhého se ale pěkně trefil po zemi k tyči El Zhar a Okurky byly znovu ve hře. Real Sociedad možná doteď nechápe, jak mohl zápas ztratit, protože když přežil několik šancí Leganésu, tak šel do brejku ve čtyřech hráčích na jediného obránce, ale akce gólem nepochopitelně neskončila, Cuéllar se zaskvěl. A tak přišel trest. V poslední minutě propadl balón k El Zharovi a domácí fotbalista přehodil Rulliho elegantním obloučkem. Body se po výsledku 2-2 dělily.

25.08.18 18:15 Deportivo Alavés 0:0 Real Betis

Fotbalisté Alavésu a Betisu se ani ve druhém utkání sezóny nedočkali vstřelené branky, na rozdíl od prvního kola jim to ale tentokrát stačilo na bod. Vzájemný duel na Mendizorroze skončil 0-0.

Utkání nabídlo dva odlišné poločasy. V tom prvním dominoval dobře hrající Betis, což vedlo k několika šancím, přičemž některé z nich byly gólové. Vždyť jen v prvních pěti minutách mohli skóre otevřít Canales a Guardado.

Ve druhé půli se Alavés zvedl a dokázal hru zejména díky dobré křídelní hře vyrovnat, jenže i když bylo v obou vápnech rušno, na rozvlněnou síť se čekalo marně. Alavés a Betis mají i přes nulu v kolonce vstřelených branek po bodu. 

25.08.18 20:15 Atlético Madrid 1:0 Rayo Vallecano
Branky: 63. A. Griezmann

Atlético Madrid nepředvedlo v městském derby proti nováčkovi Rayu dobrý výkon, přesto slaví tři body po těsné výhře, o níž se zasloužila ti, od kterých se to očekává nejvíce, tedy Antoine Griezmann a Jan Oblak.

Domácím sice patřila role favorita, jenže v útoku jim chyběla myšlenka. Nikdo z týmu nevybočoval, nikdo nebyl schopný narušit na rozdíl od utkání proti Seville dobře fungující obranu Raya. Až po hodině hry prodloužil Savić po rohu míč na Griezmanna, jenž ho uklidil do branky.

Hosté sice za osmdesát minut směrem dopředu mnoho nepředvedli, ale v závěru se dostali do velkého tlaku, jenž vyústil v tutovku Treja. Tu však zmařil skvělým zákrokem Oblak. Atlético Madrid navázalo na remízu z Mestally těsným triumfem, Rayo na první body po návratu do La Ligy čeká.

25.08.18 22:15 Real Valladolid 0:1 FC Barcelona
Branky: 57. O. Dembélé

Barcelona dosáhla na půdě Valladolidu na jedno z těch vítězství, které může mít v konečném účtování hodnotu titulu. Na extrémně špatném trávníku hosté v závěru trpěli a v nastavení přežili i klinickou smrt v podobě vyrovnání Keka, které vymazal až VAR.

Střetnutí nabídlo očekávaný obrázek. Barcelona držela míč na kopačkách, jenže na hřišti, které bylo plné nerovností a drnů, neměla se svou obvyklou hrou příliš možností, jak dovést akce do úspěšného konce. A když už se to povedlo, zakročil spolehlivý Masip. Po bezgólové půli tak byli spokojenější domácí.

Ani po změně stran se nic nezměnil. Valladolid hrál srdcem, ale ani to nestačilo na přetažený centr, který vrátil na Dembélého Sergi Roberto, a loňská posila otevřela gólový účet zápasu. Vedení favorita ukolébalo a Valladolid začal kousat. Střídající Čop v nejlepší šanci hlavičkoval přímo na Ter Stegena. V poslední minutě nastaveného času propukla Zorrilla v nadšení, neboť Keko vyrovnal. Studenou sprchou byl pro domácí verdikt VAR, který našel mírný offside a branku Valladolidu anuloval. Barcelona se štěstím beze tři body z půdy nováčka, jehož bojovnost ale dává fanouškům naději do dalších kol.

26.08.18 18:15 Espanyol 2:0 Valencia
Branky: 63. E. Granero Molina , 68. B. Iglesias Quintas

Espanyol připravil Valencii první hořkou pilulku letošní sezóny, když favorizované Netopýry porazil na RCDE Stadium 2-0. Katalánce může těšit, že nejde o nezasloužený výsledek.

Už v prvním poločase měli domácí ke gólu blíže, když nejprve trefili břevno, aby Borju v následné dorážce skvěle vychytal Neto. Hra Valencie tentokrát neměla obvyklou kvalitu, zejména směrem dopředu zůstali Marcelinovi svěřenci hodně za očekáváním.

Espanyol toho využil ve druhé půli, a to hned dvakrát. Parádní standardka Granera znamenala první gól večera, Borja o pět minut později pečetil svým prvním gólem v La Lize. Valencia zahrozila až v samotném závěru Kondogbiou, avšak neúspěšně. Ve útoku nebezpečnější Espanyol bere po právu tři body.

26.08.18 22:15 Girona 1:4 Real Madrid
Branky: 16. B. García Freire  – 39. S. Ramos García (z pen.), 52. K. Benzema (z pen.), 59. G. Bale , 80. K. Benzema

Real Madrid po slabém úvodu včas přeřadil na vyšší rychlost a otočil nepříznivě se vyvíjející utkání na půdě Girony, kde nakonec zvítězil jasně 4-1.

Začátek patřil Gironě, která aktivní hrou dělala favorizovaným hostům velké potíže. V 17. minutě zblokoval Nacho míč jen k Borjovi, který ustlal Navasovi i Casemirovi a parádní trefou do šibenici poslal Gironu do vedení. Real Madrid vyrovnal v závěru půle, kdy se po faulu na Asensia, jenž ale pádu hodně přidal, kopala penalta. Sergio Ramos se inspiroval ve Vršovicích a dloubákem pod břevno vyrovnal.

Po změně stran byl k vidění výrazně lepší Real Madrid a Girona přestala stíhat. Po dalším faulu na Asensia tentokrát proměnil pokutový kop Benzema, úprk Balea po skvělém vysunutí od Isca znamenal už dvougólové vedení Madriďanů. Deset minut před koncem hosté ještě skóre vylepšili. Baleova přihrávka propadla až k Benzemovi, který si věděl rady. Real Madrid dobrým výkonem ve druhých 45 minutách utkání v Gironě došel ke třem bodům.

26.08.18 22:15 Sevilla 0:0 Villarreal

Zajímavé střetnutí mezi Sevillou a Villarrealem nepřineslo branku, zato řadu zajímavých šancí, jenže oba brankáři zůstali nepřekonáni.

To je skvělá vizitka zejména pro Tomáše Vaclíka, jenž se stal hrdinou utkání. Sevilla začala lépe, André Silva v nejlepší možnosti pálil těsně vedle. Villarreal se probral se zpožděním, ale o to více pak zaměstnával českého reprezentanta, který musel vytáhnout několik výborných zákroků proti Fornalsovi či Ekambimu.

Po změně stran vychytal Vaclík i střídajícího Baccu v nejslibnější šanci hostů. Sevilla si své nechala na samotný závěr. André Silva si sám na malém vápně neporozuměl s míčem a Ben Yedder po rychlém brejku orazítkoval v nastavení tyč. Na Pizjuánu gól nepadl, kaňkou na střetnutí je vážné zranění Escudera, jenž musel být stažen ze hry po vykloubení lokte.

27.08.18 20:15 Levante 1:2 Celta de Vigo
Branky: 78. J. Morales Nogales (z pen.) – 10. P. Sisto Ifolo Emirmija , 35. M. Gómez González

Stadion Levante Ciutat ovládl o pondělním večeru Pione Sisto, jenž si na hřišti dělal, co chtěl. Jako by křídelník Celty jezdil po trávníku na motorce, zatímco ostatní museli pochodovat po vlastních. Zejména díky němu bere Celta tři body za výhru 2-1.

Jestliže v prvním kole byl Sisto za svůj výkon kritizován, dnes to byla jeho partie. Při prvním gólu předvedl samostatný únik zakončený parádní trefou pod břevno, následně asistoval Maximu, který šikovně našel mezeru mezi tyčí a brankářem. Dobře hrající Celta si zajistila poločasové vedení 2-0.

Do druhého poločas naskočil v dresu domácích Prcić a hra Levante se zlepšila. Přesto mohla Celta soka dorazit, Sisto trefil spojnici. Levante se dočkalo snížení čtvrthodinu před koncem z penalty za fail Sergia na Dwamenu. Morales se nemýlil. Celta si však první vítězství sezóny vzít nenechala.

27.08.18 22:00 Athletic Club 2:2 Huesca
Branky: 47. Susaeta , 63. Y. Berchiche Izeta  – 71. J. Miramón Santagertrudis , 87. L. Ávila

Každý nováček La Ligy prožije křest ohněm na některém z nejobtížnějších míst soutěže. Jedním z nich je San Mamés. Huesca ho zvládla na jedničku, smazala dvougólové manko a vyválčila na půdě Athleticu cenný bod.

Už v bezbrankovém prvním poločase vystrčili hosté růžky, které zásluhou Longa dotlačily míč do sítě, jenže VAR branku kvůli těsnému postavení mimo hru anuloval. Athletic byl nejblíže radosti v samotném závěru půle, kdy Williamsovu přízemní střelu zastavila tyč.

Po změně stran si domácí vytvořili dvougólový náskok, když asistence Williamse využili Susaeta a Yuri. Samotný Williams podruhé ztroskotal na brankové konstrukci. V 71. minutě vykřesal Miramón jiskru naděje, kterou proměnil v žár Chimy Ávila, jehož nádherná trefa pod břevno nebude chybět v sestřihu nejlepších gólů sezóny. Huesca slaví další získaný bod, Athletic promarnil nadějné vedení.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace