Vášně po utkání Inter – Barcelona planou čím dál více

Robert Lewandowski po prohraném utkání v Miláně

Utkání třetího kola základních skupiny Ligy Mistrů mezi domácím Interem Milán a hostující Barcelonou je sice už dávno ukončeno, ale bitva mezi oběma kluby se přesunula na polé mediální. Katalánský klub hrozí stížností u UEFA a je hrubě nespokojeno s tím, jak utkání dirigovali hlavní rozhodčí.

Zápas třetího kola Ligy mistrů spolu svedl domácí Inter Milán, který se zmítá v herní krizi a pod jehož trenérem se povážlivě kývá židle. Na straně druhé nastoupila Barcelona, jenž využila zaváhání Realu Madrid a přesunula se do čela ligové tabulky. V dresu blaugrana navíc září polský útočník Lewandowski a tým šlape jako hodinky. Karty byly jasně rozdány, zápas si Barcelona měla pohlídat a svého soupeře na jeho hřišti znemožnit.

Jenže Barcelona v letošní španělské lize je diametrálně odlišná od té, která se prezentuje v Lize Mistrů, kde s výjimkou zápasu proti Plzni obě další utkání prohrála. A zejména z posledního utkání zůstala Barceloně v ústech velká hořkost. Blaugrana se po opakovaném špatném výkonu rozhodčích plánuje obrátit na UEFA s oficiální stížností. Terčem útoku Barcelony bude rozhodčí Pol van Boekel, který byl nominován také na zápas v Mnichově. Ani zde s jeho výkonem Katalánci nebyli spokojeni.

"Byla to brutální loupež, cítíme se okradeni,“ v šatně Barcelony panovalo po utkání velké rozhorčení, které se ještě zvětšilo poté, co hráči a realizačni tým zjistili, že stejný rozhodčí, jenž v Mnichově upřel Dembélému pokutový kop, seděl v Miláně u VAR.

Barcelona s plným souhlasem Joana Laporty podá prostřednictvím svých právních služeb stížnost k orgánům UEFA, jejíž součástí budou i snímky a záznamy, aby tak dala najevo své naprosté rozhodčení nad tím, co považuje za akt nespravedlnosti. Zároveň klub žádá, aby rozhodčí Van Boekel již nikdy nerozhodcoval utkání Barcelony a to jak na hřišti, tak ani u videa.

Katalánský klub se domnívá, že rozhodnutí neuznat gól Pedrimu za předchozí hraní rukou Fatiho bylo více než sporné. To, že rozhodčí ale přehlédl ruku Dumfriese a hráčům Barcelony tvrdil, že se míče ve skutečnosti dotknul jeden z nich, bylo příliš i na největší kliďase. Katalánskému klubu se nicméně nelíbil ani likvidační zákrok Çalhanoglua na Busquetse a když se vše nasbírá, pohár trpělivosti přeteče a reakci Barcelony se nikdo nemůže divit. Na výsledku protestní nóta nic nezmění a Barcelona v tabulce zůstane po třetím kole na nelichotivé nepostupové pozici, navíc nad ní visí hrozba předčasného konce v Lize Mistrů. Ten by na Katalánce čekal, pokud by v odvetném utkání s Interem Milán nezvítězili.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace