Vylepšený Bernabéu bude mít zasouvací trávník

Bernabéu bude mít zasouvací trávník (© marca.es)

Rekonstrukce stadionu Bernabéu může po předpokládaném přesunu prvního týmu Realu Madrid na zbytek sezóny na stánek rezervy nabrat na rychlosti, její součástí bude i zasouvací trávník.

Zatímco tribuny i kapacita zůstanou stejné, kromě vnějšího pláště a střechy bude vylepšena i hrací plocha. Podle deníku Marca bude mít klub možnost trávník rozložit ne sedm či osm dílů a na kolejnicích zasunout pod tribuny, kde se mu navíc dostane potřebné péče. Jeho údržbu totiž komplikuje výška stadionu, která k němu nepropouští dostatek světla.

Systém bude podobný těm, které využívají domovské stánky Schalke či Tottenhamu. Rozdíl je v komplikovanosti provedení, neboť Bernabéu sídlí ve středu města a nemůže k "uskladnění" trávníku využít sousední prostory.

Zasouvací trávník umožní častější konání koncertů či jiných sportovních akcí (basketbal, americký fotbal), neboť nebude hrozit jeho poškození návštěvníky. To vše bude pro klub znamenat navýšení příjmů.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace