Žena jako hlavní rozhodčí v La Lize? Zatím utopie

Ženská rozhodčí v La Lize? Zatím ne (© as.com)

Německá Bundesliga dnes poprvé uvidí utkání s ženou v roli hlavní rozhodčí. Můžeme se stejné novinky dočkat i v La Lize?

Osmatřicetiletá Bibiana Steinhaus bude rozhodovat nedělní střetnutí mezi Herthou Berlín a Werderem Brémy, v tomto směru bude průkopnicí, první ženskou hlavní rozhodčí v zápase některé z předních evropských soutěží. Primera División ale podobným směrem podle všeho ještě dlouho nepůjde.

Tvrdí to koordinátorka ženských rozhodčích ve Španělsku Marisa Villa. Důvodem jsou odlišné nároky na fyzickou kondici. "Pracujeme na tom, aby i ve Španělsku mohly ženy řídit zápasy nejvyšší soutěže, ale žádná z holek na to zatím není připravena. Bibiana by v La Lize neprošla fyzickými testy. FIFA určuje jejich minimální náročnost a je na jednotlivých zemích, jak moc laťku zvýší. Německo se drží stanovených minimálních požadavků na fyzickou připravenost. Ty jsou podobné jako ve španělské ženské lize, ale mužská soutěž je má výrazně náročnější," říká Villa.

"Proto se nedá očekávat, že bychom se v nejbližší době dočkali ženské rozhodčí v La Lize."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace