Atlético se znovu opřelo do Barcelony kvůli Griezmannovi

Antoine Griezmann a Luis Suárez - budoucí spoluhráči? (© marca.es)

Možný přestup Antoina Griezmanna z Atlética do Barcelony je v posledních dnech žhavým tématem v médiích. Vedení Atlética se ohradilo proti chování zástupců katalánského klubu.

"Už máme dost chování Barcelony. Když prezident, hráč a činovník jednoho klubu mluví takovým způsobem o budoucnosti fotbalisty, který má platnou smlouvu a za několik dní nastoupí do finále evropského poháru, připadá mi to jako naprostá neúcta k Atléticu Madrid a jeho fanouškům. Postoj Atlética je jasný a několikrát jsme ho veřejně zopakovali. Nikdy jsme o Griezmannovi nejednali a ani nemáme v úmyslu to dělat. Osobně jsem před několika měsíci sdělil prezidentovi Barcelony, že hráčova práva nejsou na prodej a že ho prodat nechceme. Zároveň jsem ho upozornil na nevhodné chování, která se neslučuje s regulérností soutěže, v níž jsme bojovali o titul, a Barcelona neustále vyvíjela tlak na jednoho z nejdůležitějších hráčů našeho týmu," prohlásil Miguel Ángel Gil Marín, člen vedení Atlética.

Gilu Marínovi se nelíbila prosincová slova Guillerma Amora, kdy činovník Barcelony okomentoval spekulace deníku El Mundo Deportivo o možném Griezmannově přestup takto: "Jestli se Bartomeu sešel s Griezmannovou rodinou? Pokud to tento deník píše, tak to tak asi bude. Možná k nějakým jednáním došlo a v něčem se pokročilo, protože si obě strany rozumí. Je to práce klubu, která je zcela běžná." Proti nim se již tehdy vedení Los Colchoneros ohradilo, a to formou oficiální stížnosti k FIFA.

Nelibě nesou v hlavním městě i pondělní vyjádření prezidenta Barcelony Bartomeua: "Nebudu se bavit o hráčích jiných týmů. S Griezmannem jsem letos nemluvil, jen vloni v říjnu s jeho agentem. S Cerezem (prezident Atlética) jsem se bavil o spoustě věcí, ale o této ne."

Útočník Barcelony Luis Suárez pak je třetí Gilem Marínem označenou osobou. Uruguayec před několika dny hovořil o Griezmannově transferu jako o hotové věci: "V Atléticu je vůdcem útoku, mnoho let si drží vysokou výkonnost. Tady bude vítán. Nepřichází, aby někoho připravil o místo, ale s cílem dokázat velké věci v nejlepším klubu světa. Jsem hrdý, že Barcelona kupuje tak kvalitní fotbalisty."

Pokud k přestupu Antoina Griezmann na Camp Nou opravdu dojde, pak přijde vítěze letošního ročníku La Ligy a Copy na 100 milionů eur, což je výše Francouzovy výkupní klauzule.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace