Bartomeu se po prohraném finále Copy zastal Valverdeho: Není to jeho chyba

Pro Valvderdeho je konec sezóny pořádným bolehlavem... (© marca.es)

Hlasy, které volají po odvolání Ernesta Valverde, po prohře s Valencií ve finále Copy zesílí, prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu se však trenéra znovu zastal.

"Pořád opakujeme, že Ernesto má smlouvu i na příští sezónu. Je naším trenérem. Prohra s Valencií nebyla jeho chybou. Ve druhém poločase byla patrná snaha, hodně jsme pracovali, což je důležité. Měli jsme držení míče 80 procent, ale vyhrává ten, kdo dá více gólů," uvedl Bartomeu.

"Nehodnotil bych sezónu jako neúspěšnou. Byla velmi dobrá, i když ne skvělá. Každý rok chceme uspět. Prohráli jsme na Anfield Road (v semifinále Ligy mistrů) a tady (ve finále Copy), utekla nám možnost získat dva poháry. Už pracujeme na příští sezóně, ale teď není ta správná chvíle, abych prozrazoval více."

Barcelona přišla o možnost stát se prvním klubem, který by vyhrál Copu pětkrát v řadě. Výborně rozjetou sezónu nakonec zakončí "jen" s ligovým titulem. "Teď jsme zklamaní, ale pokud byste dal komukoliv na výběr, jestli vypadne ve čtvrtfinále nebo prohraje ve finále, vybere si druhou možnost. Když prohrajete, vždy chcete znovu uspět. Zvedneme se a budeme se soustředit na nové výzvy."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace