Konec barcelonské nadvlády. Z Copy se raduje Valencia

Radost hráčův Valencie (© marca.es)

Barcelona nevyužila možnost stát se prvním týmem, který by vyhrál Královský pohár pětkrát v řadě. Ve finále nestačila Valverdeho parta na Valencii, jež na stadionu Benita Villamarína vyhrála 2-1.

První tutovka přišla už v páté minutě. Rodrigo, jehož nechtěně uvolnil Lenglet, obehrál Cillessena, následnou střelu útočníka Valencie ale zneškodnil na brankové čáře Piqué. Lépe si vedl v 21. minutě Gameiro, jehož tvrdou ránu z hranice velkého vápna zastavil až síť. Barcelona měla častěji míč, nebezpečná však byla Valencia z kontrů. Soler při dalších z nich ukázal záda Albovi a následný centr přetavil ve druhý gól hlavičkující Rodrigo. Jaumeho prověřili až na konci poločasu Messi a Rakitić, brankář Valencie dvakrát dobře zasáhl.

V 55. minutě nastřelil Messi po povedeném průniku břevno a střídající Arturo Vidal napálil dorážku vysoko nad. Valencia ve druhém poločase trpěla, Barcelonu mohl vrátit do hry Piqué, jenže zamířil vedle. Povedlo se to o chvíli později Messimu z dorážky po rohovém kopu.

V závěru tlak Barcelony ještě zesílil, šanci na vyrovnání si už ale obhájce trofeje nevytvořil. Po čtyřech letech nadvlády Barcelony v Copě se pohár stěhuje do Valencie, pro níž jde o první trofej po 11 letech.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace