Deset let bez hluku strojů. Kdy se znovu rozjedou práce na Nou Mestalle?

Smutný pohled, který trvá již deset let (© as.com)

Měsíce a roky rychle ubíhají a Valencii se stále nedaří získat finance potřebné k dokončení stadionu Nou Mestalla.

Jeho výstavba začala v roce 2007, 17. února 2009 ale hluk strojů utichl a od té doby už znovu slyšet nebyl, přestože je hotová jen kostra tribun a útrob, která se již deset let pere s vlivy počasí, které ji narušují. Kdy se práce znovu rozjedou? To nikdo neví.

V kancelářích Valencie se za tuto dobu vystřídalo mnoho jmen, každé z nich přineslo svoji vizi a sliby. Všechna je ale spojuje jediné - nedošlo k jejich naplnění. Měnily se projekty, místo pompéznosti se začal klást důraz na funkčnost, očekávaná kapacita byla v rámci utahování opasků snížena z původních 75 tisíc na 50 až 55 tisíc míst, přesto vše zůstává na mrtvém bodě.

Valencia už do stavby Nou Mestally, její údržby a odměn architektů investovala 172 milionů eur. Pro její dokončení potřebuje 16 měsíců a dalších 100 milionů eur. Během loňského května navázal prezident Netopýrů Anil Murthy spolupráci s uznávanou společností Deloitte. Ta má Valencii pomoci s nalezením kupce pozemků pod současnou Mestallou (ta má být mezi roky 2021 až 2023 zbourána). Podle Murthyho už Deloitte shromažďuje závazné nabídky a v březnu by měly být pozitivní zprávy a pokrok oznámeny veřejně.

Ale nebude to jen další z řady nesplněných slibů?

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace