Přesun na nový stadion je blíže než kdy jindy, tvrdí prezident Valencie

Anil Murthy (© as.com)

Prezident Valencie Anil Murthy dal fanouškům novou naději, že přesun na nový stadion se v dohledné době opravdu uskuteční.

Nou Mestala má hotovou jen hrubou stavbu, která od roku 2009, kdy se práce kvůli nedostatku financí zastavily, rychle podléhá vlivům počasí a chátrá. Vedení klubu se od té doby několikrát obměnilo, ohledně nového stánku vždy zůstalo jen i slibů a projektů. Nyní se situace může radikálně změnit.

Valencia je totiž blízko prodeji pozemků pod Mestallou společnosti ADU Mediterráneo za 113 milionů eur. Zatímco současný domov Valencie by byl zbourán a jeho místě by vyrostly bytové a kancelářské budovy, získané peníze by stačily na dokončení Nou Mestally. Práce by se znovu rozjely okamžitě po uzavření smlouvy, ke kterému by mělo dojít nejpozději v březnu, s cílem dokončit nový stadion do začátku sezóny 2022/2023.

"Přesun na nový stadion v sezóně 2022/2023 je blíže než kdy jindy. Od společnosti ADU jsme obdrželi závaznou nabídku na odkup staré Mestally, což nám dovolí dostavbu nového stadionu, aniž by tím utrpěla kvalita kádru," uvedl prezident Valencie Anil Murthy. "Peter Lim (majitel klubu) investoval do Valencie stamiliony eur, což byla nejvyšší investice z ciziny do španělského klubu, aby vytvořil ambiciózní projekt, díky kterému jsme tam, kde chceme být."

Valencia překonala velkou krizi ze začátku sezóny, která vyvrcholila propuštěním úspěšného trenéra Marcelina a generálního ředitele Mateua Alemanyho, oba jsou považováni za klíčové muže zmrtvýchvstání klubu v posledních letech. Murthy přiznal, že šlo o nepříjemné období, stejně jako v začátcích jeho angažmá na Mestalle: ""Přišel jsem do Valencie před třemi roky. Tehdy mě málem přejela dodávka, ze které na mě někdo zakřičel, ať jde Lim pryč. Když jsem se zeptal proč, tak mi jen odpověděl, že Meriton (společnost, kterou Lim vlastní) je pro Valencii špatný. Bez dalšího vysvětlení. Před (letošním) říjnovým zápasem proti Alavésu jsem měl pět set telefonátů a dvě stě zpráv, ve kterých bylo vyhrožováno mým dětem a manželce. Nechápu, kde se vzala taková nenávist. Po jedenácti letech jsme získali trofej, po sedmi jsme v osmifinále Ligy mistrů, máme sponzorské smlouvy v rekordní výši a splácíme dluhy."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace