Valencia představila projekt na dokončení Nou Mestally

Vize Nou Mestally (© marca.es)

Fanoušci Valencie získali novou naději, že se obnoví práce na stadionu Nou Mestalla. Vedení klubu představilo projekt, podle něhož by měl být nový domov Netopýrů během několika let dokončen.

Nou Mestalla se začala stavět v roce 2007, o dva roky později ale kvůli nedostatku financí došlo k zastavení prací. Hotová je jen kostra tribun a útrob, která však není chráněna proti vlivům počasí, tudíž už osmým rokem chátrá.

"Nechceme největší ani nejhezčí stadion Evropy, ale takový, který bude vyhovovat fanouškům, jejich rodinám a na který budou moci přijít dvě hodiny před zápasem. Podle mnohých slouží současná Mestalla dobře a nový stadion není potřeba, ale je to závazek. Nejde o ekonomický projekt. Nikdo nám nedá 10 milionů eur za přejmenování stadionu, ani nebudeme zdražovat permanentky," uvedl prezident Valencie Anil Murthy.

Zatímco původní plány hovořily o kapacitě okolo 70 tisíc míst, nynější vize je skromnější a počítá s tribunami pro 50 tisíc příznivců. Rozpočet na dokončení je 150 milionů eur.

Podívejte se, jak by měla vypadat Nou Mestalla podle nového projektu:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace