Finále Copa del Rey by se mohlo každoročně hrát na stadionu Wanda Metropolitano

Wanda Metropolitano (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) se chystá ukončit každoroční dohady o tom, kde se bude hrát finále Copa del Rey. Pravidelným dějištěm posledního zápasu domácího poháru by se mohl stát stadion Wanda Metropolitano.

Španělsko je svým postupem, kdy se místo finále vybírá až několik týdnů či měsíců před samotným utkáním, unikátní. V Anglii je pro finále poháru určeno Wembley, v Německu Berlínský olympijský stadion, ve Francii Stade de France, v Nizozemí Amsterdam Arena... 

Právě model těchto zemí, kdy je dějiště pevně určeno, by mohlo Španělsko následovat. Wanda Metropolitano je nejmodernějším stánkem v zemi, kapacita 68 tisíc míst je dostatečná, poloha výborná a vztahy mezi Atléticem a RFEF byly vždy vstřícné.

Očekává se, že Wanda Metropolitano bude hostit finále letošního Královského poháru, které je na programu 21. dubna, byť ještě nic oficiálně potvrzeno nebylo. A pokud se nový stadion Atlética osvědčí, nemělo by nic bránit tomu, aby se stal trvalým domovem rozhodujícího mače Copa del Rey.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace