La Liga od příští sezóny zruší pondělní dohrávky

Pondělní zápasy podle fanoušků Alavésu zabíjejí fotbal (© marca.es)

Prezident Španělského fotbalového svazu (RFEF) Luis Rubiales dnes uvedl, že od příští sezóny nebudou součástí ligových kol pondělní dohrávky.

"FOTBAL UŽ V PONDĚLÍ NEBUDE. Od příští sezóny se bude La Liga hrát v sobotu a neděli. Uvidíme, co se stane s pátečními zápasy. Pokud dosáheme dohody, tím lépe pro všechny. Obchod je důležitý, ale fanoušci více. Jsme RFEF, jsme fotbal," zveřejnil Rubiales na svém Twitteru.

Pondělní zápasy se nelíbí zejména příznivcům "menších" klubů, neboť účastníci Ligy mistrů a Evropské ligy hrají svá utkání během víkendových dnů. Fanoušci několika celků na stadionech proti dohrávkám na začátku pracovního týdne opakovaně protestovali.

Že se musí něco změnit, to včera uznal i šéf La Ligy Javier Tebas. Na rozdíl od Rubialese ale pondělní dohrávky nezatratil a naopak naznačil, že by se nově mohly týkat i Barcelony, Realu Madrid či Atlética. Pokud dojde k jejich zrušení, novým hracím časem bude nedělní 14. hodina.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace