Tebas má spojence. Páteční a pondělní zápasy chtějí i kluby, rozhodne soud

Zástupci klubů vystoupili proti rozhodnutí RFEF (© as.com)

Boj mezi La Ligou a Španělským fotbalovým svazem (RFEF) ohledně pátečních a pondělních zápasů nekončí, rozhodující slovo bude mít soud.

Prezident RFEF Luis Rubiales v březnu oznámil, že od sezóny 2019/2020 se páteční předehrávky a zejména pondělní dohrávky ruší, první muž La Ligy Javier Tebas na nich ale trvá a na první kola nové sezóny je v oficiálním rozpisu naplánovál.

Soudkyně Španělského fotbalového svazu (vzhledem k tomu, že jde o zaměstnankyni svazu, šlo spíše o formální krok) rozhodla, že časy zápasů určuje RFEF a termíny všedních dnů přesunula na víkendy. Dva a půl týdne před startem ligového ročníku tak není jasné, jaké časy platí. O všem by měl 7. srpna rozhodnout soud.

Zatímco fanoušci a svaz proti fotbalu v pátek a pondělí protestují, La Liga našla vedle televizních společností, se kterými je uzavřeno přes 50 kontraktů (zrušení utkání ve všedních dnech by zřejmě znamenalo jejich porušení a mohlo by dojít k dalším soudním tahanicím), dalšího spojence v samotných klubech. Ze 42 účastníků Primery a Segundy se jen Real Madrid nevyslovil proti vetu Španělského fotbalového svazu.

Prezidenti a mluvčí jednotlivých celků mluví jednotně. Kroky svazu označili za "přímý útok na kluby" a liga podle nich "ztratí důvěryhodnost, pokud nechce respektovat uzavřené smlouvy", které "přinášejí vysoké příjmy, díky kterým se zlepšila finanční situace klubů". Páteční předehrávky a pondělní dohrávky výrazně navyšují zisky z televizních práv, které tvoří pro většinu klubů nejdůležitější část příjmů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace