Obrovská fušeřina. Celta je nespokojená s projektem na rekonstrukci tribuny

Projekt rekonstrukce tribuny na stadionu Abanca-Balaídos (© marca.es)

Vedení města Vigo schválilo projekt na rekonstrukci tribuny stadionu Abanca-Balaídos za jednou z branek. Proti se ale postavila Celta, která vše označila za obrovskou fušeřinu.

"Celta se musí ohradit proti plánové rekonstrukci tribuny, protože požaduje důstojný stadion pro fanoušky, klub a město. To, co chce vedení města udělat s emblematickou tribunou, je obrovskou fušeřinou," stojí v oficiálním prohlášení klubu, který je s radnicí a starostou Abelem Caballerem dlouhodobě ve sporu.

"Klub našel mnoho nedostatků, které způsobí fanouškům velké problémy a nepohodlí. Na prvním místě jde o střechu, která je navržena tak, že prakticky celá tribuna nebude chráněna před deštěm. To je na "novém" stadionu naprosto nepřípustné. Návrh je navíc esteticky nešťastný. Někteří fanoušci před sebou budou mít tribunu za brankou, což znamená, že se budou muset zcela otočit, aby mohli sledovat zápas. Stadion navíc bude mít odlišné a asymetrické tribuny s rozdílnou strukturou a výškou. Napojení tribun se udělalo s minimálním estetickým kritériem a je zkrátka příšerné."

Celta si navíc postěžovala, že vše již mělo být hotové a celý projekt je předražený. "Dalším aspektem je předražení v řádu milionů. Práce měly skončit v roce 2017 a přitom nebudou hotové ani na stoleté výročí klubu (které připadá na rok 2023). Nakonec se udělá obrovská fušeřina, kterou zaplatí obyvatelé Viga, přestože Celta nabízela možnosti, jak se všemu vyhnout."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace