Práce na Anoetě pokračují. Na novou sezónu by měl být stadion připraven

Současný stav Anoety (© as.com)

Real Sociedad odehrál o víkendu poslední utkání letošní sezóny na Anoetě, nyní čekají stadion týdny a měsíce intenzivních prací na rekonstrukci s cílem, aby byl stánek baskického celku připraven na nový ligový ročník.

Modernizace stadionu v San Sebastiánu začala před rokem, což si pro celou aktuální sezónu vyžádalo snížení kapacity. Včera se začalo s nejdůležitější fází, a sice zapuštěním hrací plochy několik metrů pod současnou úroveň, díky čemuž bude odstraněna atletická dráha, což vytvoří prostor pro rozšíření tribun.

Pokud se stavební firmě podaří dodržet stanovené termíny, měl by se na Anoetu vrátit fotbal v září. Real Sociedad podle všeho požádá vedení La Ligy, aby první dva či tři zápasy ročníku 2018/2019 odehrál na hřištích soupeřů a tím získal více času.

V říjnu začne závěrečná část spojená s demolicí severní tribuny, která bude postavena znovu. Následně se Anoeta dočká nové střechy a fasády. Rekonstrukce v hodnotě 50 milionů eur by měla být kompletně dokončena ve druhé polovině roku 2019.

Podívejte se, jak vypadá Anoeta k dnešnímu dni...

... a jak by měla vypadat v roce 2019, kdy bude rekonstrukce kompletně dokončena:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace