Rekonstrukce Anoety je hotová. Stadion se přejmenoval na Reale Arena

Reale Arena (© marca.es)

Velká sláva se zítra chystá v San Sebastiánu. Real Sociedad poprvé nastoupí zrekonstruovaném stadionu Anoeta.

Soupeřem mu bude lídr La Ligy Atlético, proto se očekává rekordní návštěva. Dosavadní maximum baskického klubu je 31 529 diváků.

Při rekonstrukci v ceně téměř 50 milionů eur (některé zdroje hovoří dokonce až o 70 milionech eur) nejen že zmizela velmi kritizovaná atletická dráha (diváci tak byli od trávníku 32 metrů, nyní se tato vzdálenost sníží zhruba na čtvrtinu), ale zároveň byla navýšena kapacita na téměř 40 tisíc míst. Stadion navíc získal nový venkovní plášť a jméno. Původně se podle vyjádření samotného klubu měl nazývat Reale Seguros Stadium, došlo však k úpravě a Anoeta nově ponese jméno Reale Arena. Erreala si díky šestileté smlouvě s pojišťovnou Reale Seguros přijde celkově na 10 milionů eur, byť první odhady hovořily až o trojnásobné částce.

"Hráli jsme na stadionu s atletickou dráhou, kterou jsme nikdy nechtěli. Od sedmdesátých let jsme snili o fotbalovém stánku, jakým je Reale Arena. Je to krásný stadion, který nám pomůže růst. Pokud se chceme zlepšovat a hrát v evropských pohárech, nemůžeme mít atletickou dráhu," uvedl spokojený prezident klubu Aperribay.

Podívejte se, jak vypadá zrekonstruovaná Anoeta:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace