Rekonstrukce Anoety pokročila, dokončena bude v roce 2019

Jižní tribuna Anoety bude znovu vybudována od základů (© marca.es)

V květnu začala rekonstrukce stadionu Anoeta, domova Realu Sociedad, která potrvá až do roku 2019. A v posledních dnech přinesla první viditelný výsledek.

Nejnovější obrázky ukazují, že jižní tribuna, která bude jako jediná část stadionu kompletně znovu vybudována, již byla srovnána se zemí. Nová tribuna bude posunuta o dvacet metrů blíže hřišti, neboť ze stadionu zmizí kritizovaná atletická dráha. Trávník bude zapuštěn o několik metrů níže, což umožní dostavbu zbylých tribun až k trávníku. Hráči tak budou s fanoušky v blízkém kontaktu.

Kvůli pracím na jižní tribuně je pro letošní sezónu snížena kapacita Anoety z obvyklých 32 tisíc míst na 25 tisíc. Od října 2019, na kdy je naplánováno otevření kompletně zmodernizovaného stadionu, pak pojme 42 tisíc fanoušků. Real Sociedad vyjde rekonstrukce zhruba na 50 milionů eur.

Prezident Errealy Jokin Aperribay připustil, že právě od roku 2019 by Anoeta mohla nést jméno sponzora, což by pro baskický klub znamenalo nemalou finanční injekci.

Podívejte se, jak pokročily práce na jižní tribuně Anoety...

... a jak by měla kompletně zrekonstruovaná Anoeta vypadat v době dokončení (říjen 2019):

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace