Real Sociedad čeká první zápas na vylepšené Anoetě. Už bez atletické dráhy

Anoeta (© as.com)

Dnešní utkání mezi Realem Sociedad a Barcelonou bude mít zvláštní nádech. Poprvé se bude hrát na zrekonstruovaném stadionu Anoeta.

Pravda, práce, které začaly v říjnu 2017 a jejich cena se vyšplhá na 47 milionů eur, jsou v podstatě teprve v polovině, už nyní je ale vidět jejich výsledek.

Z Anoety zmizela kritizovaná atletická dráha, který byla její součástí po celých 25 let od roku 1993, kdy byl stadion otevřen. Tribuny byly zapuštěny více do země, čímž se přiblížily hrací ploše na vzdálenost 7,5 až 8,5 metru. Se zemí byla srovnána jižní tribuna a na jejím místě vyrostla zbrusu nová. Stejný osud čeká v následujících deset měsících tu protější - severní. 

Proto bude na Anoetě rekonstrukce pokračovat za chodu a pro letošní sezónu bude kapacita snížena na 28 900 míst. Jedna z tribun byla pojmenována po Aitoru Zabaletovi a je určena těm nejhlasitějším fanouškům. Zabaleta mezi ně patřil, před zápasem Poháru UEFA proti Atléticu v roce 1998 však byl ve svých 28 letech u stadionu Vicente Calderóna zavražděn. Klub chce tímto gestem uctít jeho památku.

Podívejte se, jak vypadá Anoeta bez atletické dráhy:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace