Preview 24. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Po všedních dnech plných pohárových bitev se dění vrací na trávníky domácích soutěží, Primera División odehraje 24. kolo.

To začne pátečním zápasem mezi Gironou a Leganésem, dvěma pozitivními překvapeními sezóny.

V sobotu přivítají Las Palmas Sevillu, ve formě hrající Eibar vedoucí Barcelonu, Alavés v důležité záchranářské bitvě Deportivo a Málaga Valencii.

Neděle začne mačem Real Sociedad - Levante, následovat bude zajímavých 90 minut mezi Atléticem a Athleticem, Espanyol si to rozdá s Villarrealem a Betis s Realem Madrid.

V pondělí přijde řada na poslední zápas kola - Getafe - Celta Vigo.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
16.02.18 20:00 Girona -:- Leganés

Stadion Montilivi je pro Gironu pevností, v páteční předehrávce dvacátého čtvrtého kola Primery zde nastoupí proti Leganés s vidinou čtvrtého domácího vítězství v řadě.

Učiní tak bez záložníka Timora, jenž je v klubu na hostování právě z Leganésu a nemůže nastoupit kvůli klauzuli ve smlouvě. Zranění pak vyřadilo Pere Ponse. Dobrou zprávou je již stoprocentní zdravotní stav klíčového forvarda Stuaniho, který tak nebude chybět v základní sestavě.

Trenér Leganésu Garitano musí řešit výrazně větší problémy při skládání týmu. Na marodce jsou Mauro dos Santos, Szymanowski, Omar, Tito, Brašanać a Gabriel. V karetním trestu je navíc Siovas. Sedm důležitých ztrát znamená, že si Garitano musel pomoci povoláním dvou hráčů z rezervy.

17.02.18 12:00 Las Palmas -:- Sevilla

Las Palmas přivítají Sevillu a veškeré pohledy budou upřeny na Jonathana Vieru. Kapitán Las Palmas bude mít zřejmě poslední možnost nastoupit za svůj klub, neboť jeho novým domovem by se v nejbližších dnech měla stát Čína.

Viera figuruje v nominaci, ale není jisté, jestli bude členem základní sestavy. Možná je varianta, že začne na lavičce, aby neriskoval zranění těsně před dokončením přestupu v hodnotě 25 milionů eur. Nenastoupí ani Ximo, jenž je v trestu, a zranění Momo, Bigas a Emenike. Las Palmas oživily dobrými výsledky v posledním měsíci naději na záchranu, v pozitivním trendu chtějí pokračovat i proti Seville.

Andalusané přicestují oslabeni o Banegu a Corchiu, citelná je ztráta zejména argentinského záložníka. Mezi povolanými nechybí Roque Mesa, bývalá opora Las Palmas. Vincenzo Montella se nechal slyšet, že by rád viděl stabilnější výkony, Sevilla pod jeho vedením ukazuje dvě tváře, přitom si nemůže dovolit ztrácet další body.

17.02.18 15:15 SD Eibar -:- FC Barcelona

Barcelona si užila první týden roku bez utkání ve všední den. Někteří hráči tak mohli doléčit šrámy, jiní odpočívali v rodinném kruhu. Ve čtyřiadvacátém kole prověří formu lídra Eibar.

Svěřenci José Luise Mendilibara prožívají nejlepší fázi sezóny a mohou se pochlubit skvělou formou, která z nich udělala právoplatného adepta na pohárovou Evropu. Vždyť na šestou Sevillu ztrácí jediný bod. Fran Rico a Enrich stále nejsou fit, další absence Eibar netrápí. Naopak se vrací Pedro León, jehož potíže s kolenem jsou snad definitivně minulostí.

Na marodce Barcelony je Vermaelen, v nominaci bychom nenašeli ani jména Alcácera, Denise Suáreze a André Gomese. Barcelona v posledních dvou ligových zápasech jen remizoval a její náskok na Atlético se tenčí. Proto Katalánci doufají v návrat na vítěznou vlnu, byť na Ipurue to snadné mít nebudou.

17.02.18 17:30 Deportivo Alavés -:- Deportivo La Coruña

Před sezónou se čekalo, že zápas mezi Alavésem a Deportivem bude důležitým soubojem o tři body, které vítězi mohou pomoci k záchraně. A přesně tak to i bude.

Rozdílná je nálada v obou táborech. Alavés od příchodu Abelarda na lavičku válí a oddaluje se sestupovému pásmu. Výhry nad Celtou Vigo a na hřišti Villarrealu dokazují, že Baskové jsou ve skvělé formě. Ta kontrastuje s tím, co předvádí Deportivo. Ani příchod Seedorfa na lavičku v prvním mači nic nezměnil, Depor padl s Betisem, z uplynulých pěti kol dosáhl na jediný bod a propadl se na předposlední pozici.

Vigaray a Héctor jsou tradiční absence domácího Alavésu, Deportivo nebude moci několik týdnů využít služeb Fede Valverdeho, mimo hru jsou také brankář Koval a obránce Sidnei.

17.02.18 19:45 Málaga -:- Valencia

Málagu a Valencii spojuje nutnost získat v zápase čtyřiadvacátého ligového kola tři body, i když každý z týmů za jiným účelem.

Domácí mají nůž na krku a každé utkání je pro ně malým finále. Poslední celek tabulky ztrácí na záchranu sedm bodů, a pokud si chce zachovat prvoligovou příslušnost, musí začít vítězit. Valencia prozměnu musí odrážet ataky dalších adeptů na miliony z Ligy mistrů, které by pro Los Che byly sladkou odměnou po letech bídy.

Peñaranda a Samu nemohou obléknout dres Málagy, José González nenominoval ani Bastóna, Rolóna či Kuzmanoviće. Nejístá je účast Recia. Kouč Valencie Marcelino García Toral nemohl do nominace zahrnout Kondogbiu, Andrease Pereiru a Ezequiela Garaye.

18.02.18 11:00 Real Sociedad -:- Levante

Real Sociedad se musí rychle oklepat ze zklamání ze zápasu proti Salzburgu, kdy přišel o výhru ve čtvrté minutě nastavení, a znovu se soustředit na domácí soutěž, kde přivítá Levante.

Bude to důležitější souboj, než bylo před sezónou tipováno. Erreale se nedaří, prohrála ve čtyřech kolech z posledních pěti a další porážka by mohla znamenat další snížení náskoku na sestupové pásmo. Carlos Martínez, Willian José a Héctor Moreno jsou tři ne nepodstatné absence, zejména nejlepší střelec týmu je citelnou ztrátou.

Také forma Levante je velmi slabá, proto Granotes patří až sedmnáctá příčka. Na marodce i nadále mají Jeffersona Lerma, zbylí důležití fotbalisté jsou připraveni zasáhnout do hry a odhodláni přerušit sérii nepříznivých výsledků.

18.02.18 15:15 Atlético Madrid -:- Athletic Club

Jedním z ostře sledovaných zápasů dvacátého čtvrtého kola Primera División bude ten na stadionu Wanda Metropolitano, jehož hlavními aktéry budou fotbalisté Atlética a Athleticu.

Atlético prožívá povedené období. V lize vyhrálo třikrát v řadě a bezpečně drží druhé místo za Barcelonou, v Evropské lize má nakročeno k postupu do osmifinále. Mezi tři tyče se poté, co v Evropské lize přišla Moyova šance, vrátí Jan Oblak, dle čísel i výkonů nejlepší brankář letošní Primery. Savić má stále zdravotní problémy, naopak Diego Costa se těch svých zbavil a nebude chybět.

Athletic v posledních týdnech sbírá body po jednom, jenže to pro něj nic neřeší. Od sestupu je daleko, ale zároveň se mu nedaří snížit ztrátu na nejlepší šestku. Na Wandě mu navíc bude chybět elitní kanonýr Aritz Aduriz a záložník Raúl García. Muniain a Balenziaga jsou na listině zraněných.

18.02.18 17:30 Espanyol -:- Villarreal

Espanyol potřebuje zabrat, ale to samé platí i pro Villarreal. Radovat se však po vzájemném utkání bude moci jen jeden tým. Na který se usměje štěstí?

Espanyol táhne sérii bez výhry, a přestože remízy s Barcelonou a z Balaídosu jsou dobrými výsledky, nyní Pericos musí sahat po bodech třech, pokud nechce zbytečně trpět. Patnácté místo se neslučuje s ambicemi, jaké mužstvo mělo. Dobrou zprávou pro Quiqueho je, že nemusí řešit žádné závažné problémy při skládání základní jedenáctky.

To u Villarrealu neplatí, již tradičně postrádá hned několik hráčů. Bruno, Sansone, Semedo a Andrés ve výpravě nejsou. Žlutá ponorka prohrála dva mače v řadě a neuspěla ani v Evropě na hřišti Lyonu. Nejen že se jí vzdaluje nejlepší čtyřka, ale zároveň začínají Villarrealu dýchat na záda konkurenti v umístění v elitní šestce.

18.02.18 19:45 Real Betis -:- Real Madrid

Fotbalová sobota bude ve čtyřiadvacátém kole Primery uzavřena na stadionu Benita Villamarína, kde se Betis pokusí zařadit mezi týmy, které letos obraly o body Real Madrid.

Jejich seznam je dlouhý, výrazně delší, než říkaly předsezónní prognózy. Bílý balet si ale zlepšil náladu v Lize mistrů, kde porazil PSG 3-1 a vytvořil si nadějnou pozici do osmifinálové odvety. Přišel ale o Toni Kroose, kterého dnes zastoupí Kovačić. Zbytek týmu by měl být tradiční.

Feddal, Sanabria a Joel Campbell nenavléknou dresu Betisu. Verdiblancos se dvojicí výher v řadě dotáhli na dohled šesté Sevilly, případný skalp favorita by je tak mohl v tabulce posunout opět o něco výše. Proti Deporu i Villarreal se Andalusané prezentovali v dobrém světle.

19.02.18 20:00 Getafe -:- Celta de Vigo

Poslední zápas čtyřidvacátého kola Primera División bude patřit Getafe a Celtě Vigo. Utkání je pondělní dohrávkou s výkopem v čase 21:00.

Ve hře je hodně. Oba celky totiž patří do skupiny pronásledovatelů nejlepší šestky a další výhrou jí mohou začít ještě důrazněji dýchat na záda. O dva body blíže k tomu má Celta Vigo. Getafe táhne sérii čtyř remízových výsledků v řadě, dnes by rádo uspělo naplno.

Proti bude skvěle hrající Iago Aspas, který touží poprvé v kariéře překonat brankáře Getafe. Celta nemusí řešit žádné podstatné absence, Unzué má k dispozici všechny klíčové hráče. Zraněný Markel Bergara a vykartovaný Antunes jsou ztráty domácích Azulones.

 

Tabulka po 23. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 23 18 5 0 60:11 (+49) 59 R R V V V
2. Atlético Madrid 23 15 7 1 34:9 (+25) 52 V V V R V
3. Valencia 23 13 4 6 45:27 (+18) 43 V P P P V
4. Real Madrid 22 12 6 4 50:23 (+27) 42 V R V V P
5. Villarreal 23 11 4 8 34:28 (+6) 37 P P V V V
6. Sevilla 23 11 3 9 29:34 (-5) 36 V P R V P
7. Eibar 23 10 5 8 32:34 (-2) 35 V V R R P
8. Real Betis 23 10 3 10 38:45 (-7) 33 V V P P V
9. Celta de Vigo 23 9 5 9 41:34 (+7) 32 R P V V V
10. Girona 23 8 7 8 31:30 (+1) 31 P V R R V
11. Getafe 23 7 9 7 26:21 (+5) 30 R R R R V
12. Leganés 22 8 5 9 20:22 (-2) 29 P R V R P
13. Athletic Club 23 6 10 7 24:25 (-1) 28 R P R R R
14. Real Sociedad 23 7 5 11 43:45 (-2) 26 P V P P P
15. Espanyol 23 6 8 9 21:31 (-10) 26 R R P P R
16. Deportivo Alavés 23 8 1 14 21:33 (-12) 25 V V P R V
17. Levante 23 3 11 9 21:35 (-14) 20 P R R P P
18. Las Palmas 23 5 3 15 17:50 (-33) 18 R V P V P
19. Deportivo La Coruña 23 4 5 14 24:52 (-28) 17 P P R P P
20. Málaga 23 3 4 16 14:36 (-22) 13 P P R R P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace