Sevilla odvolala trenéra Berizza

Eduardo Berizzo (© marca.es)

Sevilla půjde do nového roku s novým trenérem. Sázka na Eduarda Berizza se klubu nevyplatila a vedení jej včera večer odvolalo.

Sevilla si od bývalého kouče Celty Vigo hodně slibovala, avšak herní projev andaluského celku byl po většinu sezóny velmi slabý. Osmačtyřicetiletého Argentince, jemuž byla v listopadu diagnostikována rakovina prostaty a musel se podrobit operaci, tak neudržel na lavičce ani fakt, že Sevilla je i přes mnoho problémů v tabulce La Ligy pátá a postoupila do další fáze Ligy mistrů.

"Je to těžké a bolestivé rozhodnutí, protože odvolání trenéra je vždy nepříjemný krok, což u Eduarda platí dvojnásob. Je to skvělý člověk a naprostý profesionál, ale nešli jsme cestou, která by vedla ke splnění vytyčených cílů. Série špatných výsledků a hra mužstva, to byly důvody, proč jsme museli situaci řešit," uvedl prezident Sevilly José Castro.

Sevilla chce nového trenéra představit po Vánocích. Největším favoritem je Javi Gracia, skloňují se ale také jména Luise Enriqueho, Joaquína Caparróse či Bernda Schustera.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace