Shrnutí 3. kola Primera División

Lionel Messi, autor prvního hattricku letošní Primery (© marca.es)

Malé madridské derby ovládlo na hřišti Leganésu Getafe, které si tak připsalo první vítězství po návratu do Primery. Uspěl i další nováček Levante, které senzačně remizoval na půdě Realu Madrid. Vítěze nepřinesl ani upracovaný duel mezi Valencií a Atléticem. Sevilla jasně přehrála Eibar, ještě větším rozdílem smetla Barcelona i díky hattricku Messiho v derby Espanyol a posunula se do čela tabulky.

Krok s Barcelonou drží už jen Real Sociedad, který vyhrál i potřetí v řadě, tentokrát na Riazoru nad Deportivem. Athletic si poradil s Gironou, Celta Vigo s Alavésem.

Villarreal získal první body v sezóně, když přehrál Betis.

Málaga neuspěla ani na třetí pokus a nestačila na Las Palmas.

 
08.09.17 20:00 Leganés 1:2 Getafe
Branky: 66. M. Guerrero Martín  – 39. M. Arambarri Rosa , 83. Á. Jiménez Guerrero

Taktikou dost svázané malé derby mezi Leganésem a Getafe, první v rámci Primera División, skončilo na stadionu Butarque lépe pro hostující fotbalisty, kteří se dočkali prvního vítězství po návratu mezi elitu.

Přestože oba celky byly dobře připraveny na soupeřovy přednosti, fotbal je krásný v tom, že si vždy najde cestu, jak překvapit. Dlouho se hrálo bež šancí, až z dálky napřáhl Arambarri a balón po skvostné střele zapadl do rohu Cuéllarovy svatyně. Brankář domácích se jen ohlédl. Po změně stran se Leganés dočkal vyrovnání zásluhou Guerrera, jenž se prosadil po dorážkou z blízkosti. 

Když v 72. minutě posoudil rozhodčí přihraný pád Gabriela po střetu s Calou jako penaltový, stadion propukl v nadšení. Jenže Guerrera z puntíku vychytal Guaita. Necelých deset minut naopak Butarque ztichl, to když vsítil rozhodující branku Álvaro. Leganés se už na odpověď nezmohl a vyrovnané derby prohrál.

09.09.17 12:00 Real Madrid 1:1 Levante
Branky: 36. L. Vázquez Iglesias  – 12. I. López Álvarez

Real Madrid podruhé v řadě na Bernabéu remizoval. Před 14 dny obrala Blancos Valencia, dnes další celek z tohoto regionu, a sice Levante. Letošní nováček senzačně udržel remízu 1-1 a pokračuje neporažený se stejným bodovým ziskem jako dnešní soupeř.

Sestava Bílého baletu nabídla řadu změn, mezi třemi tyčemi se představil Casilla, v záloze Llorente a první příležitost od první minuty dostal Theo. A na hře určitá nesehranost projevila. Domácí sice měli převahu, ale jalovou. Hostům tak stačila jedna šance, aby šli do vedení. Dezorientace Carvajala využil Ivi a ve 12. minutě otevřel gólový účet. To hosté drželi až do 36. minuty, kdy vyrovnal po rohovém kopu Lucas. To už v době, kdy na hřišti nebyl zraněný Benzema, kterého nahradil Bale. Právě číslo jedenáct mělo těsně před pauzou příležitost skórovat, v jasné šanci jej však vychytal Raúl.

Také první šance druhé půle patřila Baleovi, jeho hlavička proletěla těsně nad břevnem. Kolem tyče prosvištěl i pokus Asensia, stejný hráč to zkoušel deset minut před koncem, ale Raúl balón vyrazil. Levante se už soustředilo takřka výhradně jen na defenzivu. Baleova další hlavička skočila o kousek mimo, Marcelovu ránu vytáhl skvělý Raúl. Frustrovaný Brazilec navíc v souboji po střele nakopl Lermu a byl vyloučen. A protože rotující pokus Kroose z nastaveného času zastavila tyč, rozešel se Real Madrid s Levante po překvapivé remíze smírně.

09.09.17 15:15 Valencia 0:0 Atlético Madrid

Šlágr sobotního podvečera ve Valencii gól nepřinesl, domácí fotbalisté se rozešli s Atléticem Madrid po bezbrankové remíze smírně. Oby týmy pokračují v tabulce Primera División i po třech odehraných zápasech s nulou v kolonce proher a shodným počtem pěti bodů.

Zápas byl bojovný a ani jeden tým se nebál útočit, jenže ve finální fázi chyběla Netopýrům i Los Colchoneros přesnost. Stoprocentních šancí tak bylo minimum, pokud vůbec nějaká. Přesto nešlo o nudnou podívanou, neboť nasazení bylo na obou stranách maximální.

Valencia znovu ukázala, že se s ní musí letos počítat. Na začátku sezóny funguje velmi dobře v obraně, což je dobrý start, ale v dalších týdnech a měsících musí zapracovat na zlepšení ofenzivy. Atlético Madrid naproti tomu poprvé v sezóně udrželo čisté konto a těší se na návrat Griezmanna po trestu, protože v podobných utkáních hráč, který může být rozdílovým, zkrátka chybí.

09.09.17 17:30 Sevilla 3:0 SD Eibar
Branky: 46. Ganso , 76. W. Ben Yedder , 90. M. Agudo Durán

Sevilla se raduje z prvního domácího vítězství sezóny, na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána porazila v útoku impotentní Eibar zaslouženě 3-0. O góly se ve druhé půli podělili Ganso, Ben Yedder a Nolito.

Eibar začal lépe, což ale nevedlo k žádné nebezpečné situaci před Ricem. Nepříliš záživný první poločas tak oživily jen dvě šance Ben Yeddera a jedna Nolita. V té úvodní orazítkoval balón tyč, ve druhé nad břevno branky Eibaru. V samotném závěru neuspěl ani Nolito, když sám před brankářem poslal míč vedle. Kaňkou na úvodních 45 minutách bylo zranění Alejova kolena po špatném dopadu, křídelník hostů musel střídat.

Hned po změně stran se poprvé měnilo skóre. Rychlou akci domácích zakončil do poloprázdné branky záložník Ganso. N'Zonzi vzápětí pálil těsně nad. Eibar poprvé vážněji zahrozil až v 70. minutě, kdy Kikeho slabý pokus vyhlavičkoval na brankové čáře Lenglet. Čtvrthodiny před koncem předvedli domácí pohlednou kombinační akci, finišující Ben Yedder měl snadnou úlohu, 2-0. To ještě nebylo ze strany Sevilly vše, poslední hřebíček do hostující rakve zatloukl po další povedené souhře v nastaveném čase Nolito.

09.09.17 19:45 FC Barcelona 5:0 Espanyol
Branky: 26. L. Messi , 35. L. Messi , 67. L. Messi , 87. G. Pique , 90. L. Suárez Díaz

Barcelona potvrdila svou nadvládu v městě a znovu porazila v derby konkurenční Espanyol, tentokrát 5-0. Camp Nou rozzářil další úžasný výkon Lionela Messiho, autora tří branek. Barcelona zůstává v tabulce Primera División i po třech kolech stoprocentní.

Úvod zápasu přitom nebyl pro domácí vůbec lehký. Bojovný Espanyol dobře bránil a uzavíral všechny cesty k Pauově brance. Jenže vše změnila 25. minuta, kdy Rakitić vysunul Messiho, ten se elegantně zbavil beka a bezchybně zakončil. Pravda, Argentincova branka neměla platit kvůli jasnému offsidu, ten ale asistent rozhodčího přehlédl. Netrvalo dlouho a Messi přidal druhou trefu. Míč se šťastně odrazil k Jordi Albovi, jenž ho posunul číslu 10 a Messi šikovně ťukl do kulatého nesmyslu a poslal ho mimo dosah Paua. Barcelona hrála s chutí, kdyby Rakitiće dvakrát nevychytal hostující strážce svatyně, mohlo být poločasové skóre i vyšší. Nejlepší šanci Espanyolu měl v závěru půle Piatti, radost mu zkazila tyč.

Stejný fotbalista zkoušel po změně stran přelobovat Ter Stegena, ale netrefil přesně. Po zbytek zápasu se už jednalo o exhibici Blaugranas, kteří si fotbal vyloženě užívali a bavili sebe i publikum. Messi po další asistenci skvěle hrajícího Jordi Alby dokončil svůj hattrick, v závěru ještě dokonali manitu, tedy pětigólový debakl, Piqué a Luis Suárez po přihrávce střídajícího debutanta Dembélého. Výtečná Barcelona smetla Espanyol 5-0.

10.09.17 11:00 Deportivo La Coruña 2:4 Real Sociedad
Branky: 27. A. López Álvarez , 50. F. Andone  – 3. J. Jiménez López , 4. A. Illarramendi Andonegi , 83. D. Llorente Ríos , 86. A. Illarramendi Andonegi

Real Sociedad je společně s Barcelonou jediným celkem, který má po třech zápasech plný počet bodů. Skvělou formu Errealy tentokrát odneslo Deportivo, z jehož stadionu si hosté odvezli vítězství po výhře 4-2.

Hráči Deporu se na hřišti ještě ani nezorientovali a už prohrávali 0-2. Nejprve se prosadil Juanmi ve třetí minutě, o několik desítek vteřin později vypálil z dálky Illarramendi a jeho přízemní střela propadla skrz houšť těl až do sítě. Melovi svěřenci se nevzdali a ještě v první půli stihl zkorigovat skóre Adrián perfektním zakončením po dlouhém pasu Schära. 

A když krátce po změně stran vyrovnal Andone, Riazor propukl v nadšení. Naděje fanoušků na obrat podpořilo střídání, které poslalo na hřiště Lucase Péreze. A ztracený sen se mohl prosadit nečekaně přímo z pokutového kopu, balón se snesl na břevno. V 83. minutě udeřilo z rohového kopu na druhé straně, Llorenteho střela z blízkosti sice nepatřila mezi nejlepší, přesto skončila za zády Tytońa. A když brankář Deporu pouze tečoval do sítě střelu Illarramendiho, bylo jasné, že body se budou stěhovat do San Sebastiánu.

10.09.17 15:15 Athletic Club 2:0 Girona
Branky: 25. I. Muniain Goñi , 53. A. Aduriz Zubeldia

Zigandův Athletic není zcela přesvědčivý po herní stránce, ale pokud jde o efektivitu, patří mezi nejlepší v lize. Ve třetím kole Primery to poznal nováček z Girony, který poprvé v La Lize poznal přemožitele a na San Mamés padl 0-2.

Girona se v Bilbau prezentovala bojovným výkonem, jenže hned první vážnější šance Lvů skončila gólem. Muniain si šikovně našel Williamsův centr z pravé strany a zajistil domácím hubené poločasové vedení.

Katalánci se snažili o vyrovnání, ale Herrerín, jenž nahradil nemocného Kepu, musel předvést své kvality jen proti přímému kopu Adaye. A tak dal definitivní podobu výsledku Aduriz, opět po pasu aktivního Williamse. Sabin ještě orazítkoval břevno Iraizozovy branky. Athletic slaví další tři body do tabulky.

10.09.17 17:30 Celta de Vigo 1:0 Deportivo Alavés
Branky: 34. M. Gómez González

Jediný gól Maxi Gómeze stačil Celtě Vigo k prvnímu vítězství v sezóně, a to nad Alavésem, který naopak po skvělé loňské sezóně upadá v úvodu té letošní do deprese, neboť se marně snaží navázat na výsledky i předváděnou hru z ročníku 2016/2017.

Teprve 21letý útočník Celty je příjemným překvapením úvodních ligových kol. Také tentokrát prokázal schopnost přesně zakončit, když hlavičkou přetavil Sistův centr v gól. Kromě toho byl aktivní i při napadání a několikrát ukázal, že si se spoluhráči rozumí, i pokud jde o kombinaci.

Vše mohlo být jinak, kdyby Bojan proměnil své šance, jenže v obou ho výtečně vychytal brankář Celty Sergio. Postupem času se nejen Bojan, ale i jeho spoluhráči z hřiště vytráceli a Celtě vlastně cestu za třemi zcela zaslouženými body příliš nezkomplikovali.

10.09.17 19:45 Villarreal 3:1 Real Betis
Branky: 32. C. Bacca Ahumada , 61. S. Castillejo Azuaga , 77. E. Ünal  – 11. S. León Limones

Villarreal se konečně probral a po dobrém výkonu dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející souboj s Betisem a zvítězit 3-1. Žlutá ponorka se tak odpoutala ze dna tabulky a doufá, že nešlo jen o dočasné zlepšení.

Už po deseti minutách našel Joaquín přesným centrem hlavu Sergia Leóna a nový kanonýr Andalusanů poslal svůj tým do vedení. Střelu Bakambua na opačné straně Adán zlikvidoval, jenže po půlhodině si brankář Betisu nešikovně zpracoval malou domů, o míč ho obral Bacca a svým prvním gólem ve žlutém dresu potrestal Adanův kiks. Rodriho šanci zastavila tyč.

Po hodině hry Castillejo parádně zakroutil svou střelu mimo Adánův dosah a Villarreal poprvé v sezóně poznal, jak chutná vedení. A protože Ünai po dokonalém pasu Álvara přidal třetí trefu domácích, zůstaly všechny body na Estadio de la Cerámica.

11.09.17 20:00 Málaga 1:3 Las Palmas
Branky: 48. D. González Polanco  – 45. J. Viera Ramos , 69. J. Calleri , 88. L. Rémy

Krize Málagy se po další porážce prohloubila. Stadion La Rosaleda se po výsledku 1-3 proti Las Palmas dožadoval rezigance majitele klubu Al Thaniho, naopak Las Palmas se nadechly čerstvého vzduchu a poprvé v sezóně dosáhly na body.

Málaga přitom neodehrála špatný zápas, nechybělo jí nasazení, zato větší klid ve finální fázi ano. První poločas, v němž měli domácí mírně navrch, uzavřel gól Jonathana Viery, který po pasu Haliloviće poslal ostrovany do vedení.

Míchelova parta však nesložila zbraně, hned po změně stran vyrovnal po standardní situaci Diego González. V době, kdy se Málaga tlačila za další brankou, udeřilo na druhé straně. Halilovićovi ještě zkazila radost branková konstrukce, o pár minut později už ale Calleri překonal Roberta. Gólovou tečku za utkáním udělal střídající Rémy svou první trefou v La Lize po šikovném zpracování a přesné střele mimo dosah brankáře Málagy. 

 

Tabulka po 3. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona +1 3 3 0 0 9:0 (+9) 9 V V V
2. Real Sociedad –1 3 3 0 0 10:4 (+6) 9 V V V
3. Sevilla +6 3 2 1 0 5:1 (+4) 7 V V R
4. Athletic Club +6 3 2 1 0 3:0 (+3) 7 V V R
5. Leganés –2 3 2 0 1 3:2 (+1) 6 P V V
6. Atlético Madrid –2 3 1 2 0 7:3 (+4) 5 R V R
7. Real Madrid –2 3 1 2 0 6:3 (+3) 5 R R V
8. Levante –2 3 1 2 0 4:3 (+1) 5 R R V
9. Valencia –3 3 1 2 0 3:2 (+1) 5 R R V
10. Getafe +4 3 1 1 1 2:2 (0) 4 V P R
11. Girona –5 3 1 1 1 3:4 (-1) 4 P V R
12. Celta de Vigo +4 3 1 0 2 4:5 (-1) 3 V P P
13. Villarreal +6 3 1 0 2 3:5 (-2) 3 V P P
14. Las Palmas +6 3 1 0 2 4:7 (-3) 3 V P P
15. Real Betis –3 3 1 0 2 3:6 (-3) 3 P V P
16. Eibar –5 3 1 0 2 1:4 (-3) 3 P P V
17. Deportivo La Coruña –2 3 0 1 2 4:9 (-5) 1 P R P
18. Espanyol –5 3 0 1 2 1:7 (-6) 1 P P R
19. Málaga –2 3 0 0 3 1:5 (-4) 0 P P P
20. Deportivo Alavés –2 3 0 0 3 0:4 (-4) 0 P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace