Trenéry Barcelony nadchla De Jongova fyzická kondice: Mohl by běhat na olympiádě

Frenkie de Jong (© as.com)

Frenkie de Jong rychle zapadl do základní sestavy Barcelony, v klubu navíc panuje nadšení ohledně Nizozemcovy fyzické kondice.

Jelikož hráči trénují s vestami s GPS modulem, mají trenéři dokonalou zpětnou vazbu. A v případě De Jonga je nadmíru lichotivá.

Podle trenérského týmu má charakteristiky "dokonalého atleta", "ojedinělou fyzičku" a "mohl by se běhat střední a dlouhé tratě na olympiádě". V současné chvíli není v kádru Barcelony komplexnější fotbalista. De Jong toho při zápasech nejvíce naběhá, nejrychleji se zotavuje po námaze, má nejvíce doteků s míčem a v takzvané "heat map" pokrývá největší prostor.

Od zavedení moderních technologií vynikali v těchto oblastech zejména Ivan Rakitić či Sergio Busquets, De Jong je ale výrazně překonává. Jeho hodnoty jsou v Barceloně dosud nevídané. "Nevypadá na to, ale je fyzickým zázrakem. Opravdová bestie," zní z katalánské metropole.

Dvaadvacetiletý De Jong odehrál v letošní sezóně 90 procent ze všech zápasových minut.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace