Hráči Barcelony kritizují rozhodnutí VAR, po němž byl vyloučen Lenglet

Oba aktéři incidentu (© marca.es)

Barcelona ztratila první ligové body remízou s Gironou, pod výsledek 2-2 se podepsalo vyloučení Clémenta Lengleta, které se hráčům Barcelony nelíbilo.

Původně přitom celá akce vypadala jako faul Pere Ponse na samotného Lengleta, až VAR odhalil, že francouzský stoper udeřil soupeře loktem do hlavy, hlavní arbitr Jesús Gil Manzano následně ukázal Lengletovi červenou kartu.

K incidentu se vyjádřil Pere Pons, jehož rovněž verdikt překvapil: "Původně jsem myslel, že to byl můj faul, proto jsem se šel Lengletovi omluvit. Ani jsem nevnímal, že mě udeřil loktem. Nevím, jestli to lze označit jako hrubý zákrok, to je na rozhodčím. Šli jsme oba do souboje tvrdě a nedokáži posoudit, zda to bylo na červenou kartu."

Sergio Busquets byl k rozhodnutí kritický: "Ke kontaktu tam zřejmě došlo, což je patrné ze záběrů, ale míč byl na zemi, byl to přirozený pohyb. Nebyla to agrese, nešel po něm. Hráč Girony se dokonce omlouval za svůj faul. VAR by se měl používat správným způsobem a se stejným měřítkem pro všechny."

Podobně mluvil také Arturo Vidal: "K něčemu takovému nemůže v zápase dojít, protože to rozhodlo o výsledku. Viděli jsme tu akci na videu a myslím, že VAR by měl pomáhat, ne poškozovat."

Podívejte se na zákrok, po němž byl Clément Lenglet vyloučen:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace