Sánchez Martínez: Španělský VAR je nejlepší, celý svět je s ním spokojený. Systém chválí i další rozhodčí

José María Sánchez Martínez (© as.com)

Španělští rozhodčí zhodnotili dosavadní fungování systému VAR, který byl v La Lize zaveden před rokem a půl. Podle všech funguje skvěle.

Už se stalo tradicí, že zatímco kluby, hráči a fanoušci nemohou VARu přijít na jméno a po každém kole ho ostře kritizují, zodpovědní veškerou kritiku odmítají. Šéf rozhodčích Velasco Carballo nedávno uvedl, že VAR rozhodl správně v 98,35 procentech případů.

Chválou nešetřil ani José María Sánchez Martínez, s jehož výkonem ve víkendovém zápase mezi Betisem a Barcelonou nebyl spokojen ani jeden z táborů: "Kritiku se snažíme nevnímat, učil jsem se od velkých mistrů. Nemá cenu komentovat konkrétní situace. Každý den se učíme, abychom rostli v osobní i profesní rovině. To nejlepší, co vás může potkat, je, že vás systém VAR opraví, takže nejdete domů s tím, že jste chyboval. Je potřeba ocenit španělský fotbal i rozhodčí. Máme skvělou ligu a rozhodčí se její úrovni vyrovnají. Nejen španělské týmy mají v Evropě úspěch, i rozhodčí. Španělskýy VAR je nejlepší. Celý svět je s ním spokojený. Všichni hráči VAR respektují. Komise (rozhodčích) může být hrdá, jaké má rozhodčí."

Juan Martínez Munuera Montero rovněž přidal svůj pohled: "VAR je náš anděl strážný. Dříve jste se vracel domů s vědomím chyby, teď je fotbal spravedlivější. Španělský VAR je v okolních státech hodnocen velmi dobře. Média jsou růzonorodá a každý by chtěl, aby byl výsledek takový, jaký chce. Ale je to o znalosti pravidel."

Další muž v černém Guillermo Cuadra Fernández se rozpovídal mimo jiné o slově krádež, které je ve Španělsku často používané, pokud jde o chyby rozhodčích: "Takové slovo nepatří do žádného sportu. Podobná slova nehodnotíme, protože není možné používat zločinecké termíny ve sportu. Každý zápas analyzujeme před jeho začátkem a po jeho konci, snažíme se zlepšovat. Myslím, že lidé s určitou úrovní vychování vůbec slovo krádež nepoužívají. Ke každému týmu a hráči máme stejný metr. Snažíme se, aby VAR byl co nejvíce přínosný a přitom zasahoval do zápasů co nejméně. Hra musí být i nadále dynamická, protože takovou ji máme všichni rádi."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace