Kritika na rozhodčí a VAR opět sílí

Rozhodčí jsou kritizováni (© marca.es)

La Ligu netrápí jen nízký počet vstřelených branek, ale i nepřesvědčivé výkony rozhodčích na hřišti i u videa.

V posledním týdnu se řada jejich verdiktů stala terčem velmi ostré kritiky. Trenéru Barcelony Ronaldu Koemanovi hrozí trest až na 12 zápasů, když po El Clásicu řekl, že nechápe, proč "je systém VAR využíván jen proti Barceloně". Klub navíc chystá na arbitra Juana Martíneze Munueru stížnost, neboť je údajně podjatý, protože jeho otec je fanouškem Realu Madrid.

Přestože šéf rozhodčích Velasco Carballo opakuje, že VAR i sudí pracují skvěle, hráči i trenéři si stále stěžují na nejednotný metr i nedostatečné vysvětlení, proč jde rozhodčí kontrolovat situaci k monitoru jen v některých případech.

Naposledy se čertili v Levante poté, co byl anulován možný vítězný gól v poslední minutě zápasu proti Celtě. "Říkali mi, že když je hráč v malém vápně v ofsajdovém postavení, mají zřejmě branku anulovat. Ale i kdyby anulovali 50 tisíc takových gólů, tomu vysvětlení nerozumím, a to jsem tu situaci viděl v opakovaných záběrech tisíckrát," zlobil se trenér Levante Paco López. Branka nebyla podle rozhodčího regulérní, protože v ofsajdu stojící Roger mohl zmást brankáře, přestože mu ve výhledu nebránil. Samotný Roger byl rovněž naštvaný: "I brankář soupeře Villar mi řekl, že jsem mu ve výhledu nebránil. Rozhodčí nám vzal vítězný gól. Je to na ho.no."

Poškozeno se cítilo také Getafe, které padlo s Granadou 0-1. Azulones si stěžovali na kontroverzní pokutový kop. "Nebyla to penalta, rozhodně ne. Práce rozhodčích je těžká, ale sami si komplikují život. Nevím, proč nemohl obětovat minutu a jít se podívat na monitor. Mnohem jasnější situace kontrolují a tuto pochybnou ne. Navíc se k nám choval neuctivě, od začátku nám vyhrožoval. Ke všem týmům by se měli chovat stejně," nechal se slyšet Cucho Hernández.

Hned dvě situace z utkání proti Realu Sociedad byly trnem v oku Betisu. Křídelník Cristian Tello upozornil na chybně označenou ofsajdovou linii u anulované branky.

Klub na sociální síti porovnal dva zákroky z poslední doby - na Sanabriu, po kterém se penalta nepískala, a na Sergia Ramose, po níž pokutový kop následoval.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace