Preview druhých zápasů základních skupin Evropské ligy

Javi Calleja dnes debutuje na lavičce Villarrealu (© marca.es)

Čtvrtek bude jako obvykle v pohárovém týdnu patřit Evropské lize, do boje je nasazena i trojice zástupců La Ligy.

Athletic- Zorya Luhansk, 19:00

"Máme dobrou šanci znovu se vrátit na vítěznou vlnu. Je to nebezpečný zápas, ale soupeř je slabší než my. Musíme být obezřetní a nastoupit s maximálním respektem," shrnul zápas proti Zoryi obránce Athleticu Aymeric Laporte. Lvi jdou skutečně do utkání proti ukrajinskému outsiderovi jako jasný favorit.

Athletic pod vedením Zigandy zatím herně nepřesvědčuje, po dobrém úvodu sezóny, pokud jde o výsledky, ale přišla první krize i v tomto směru a má podobu čtyř mačů bez plného bodového zisku. Evropská liga nabízí dobrou možnost, jak situaci obrátit k lepšímu.

Základní jedenáctka nabídne několik změn s ohledem na náročný program, a to podle všeho zejména v obranné a záložní řadě. V útoku Ziganda příliš možností nemá, tak i tentokrát bude spoléhat zejména na Adurize a Williamse. Zorya je papírově slabší, ale ve skupině Evropské ligy je podruhé v řadě, tudíž už jisté zkušenosti a prokazatelnou kvalitu má, Athletic musí být na pozoru.

Zenit Petrohrad - Real Sociedad, 19:00

Také fotbalisté Realu Sociedad mají co napravovat. Doba, kdy v lize naháněli v prvních kolech Barcelonu, je pryč a psychiku mužstva oslabily hned tři porážky za sebou. A Petrohrad se nejeví jako nejsnažší místo, kde by se měla karta obrátit.

Vždyť ruský celek má moře zkušeností z evropských pohárů a kvalitní kádr, v němž najdeme i fanouškům La Ligy dobře známého Kranevittera, jenž by neměl na hřišti chybět. Kokorin je s 9 góly ve 12 zápasech největší hrozbou.

U Errealy se očekává nasazení trojice De la Bella, Januzaj a Llorente od první minuty, zbytek základní jedenáctky bude vycházet z té, která nastupuje pravidelně. Eusebiův výběr chce navázat na úvodní výhru nad Trondheimem bodovým ziskem z Ruska, který by ho přiblížil k postupu.

Maccabi Tel-Aviv - Villarreal, 21:05

Ani Villarreal nečeká snadná práce, po výhře nad Astanou projde prověrkou v Izraeli, kde se Žluté ponorce postaví do cesty Maccabi Tel-Aviv.

Pozornost poutá osoba Javi Calleji, pro něhož to bude první utkání v roli trenéra Villarrealu, který přebral po možná poněkud překvapivém vyhazovu Frana Escriby. Villarreal zatím není přesvědčivý herně ani výsledkově, dokáže to změnit v Evropské lize?

Villarreal se poučil z minulosti a chce si postup zajistit co nejdříve, příliš rotací ve startovní jedenáctce se proto neočekává. Cheryshev a Semedo v nominaci nejsou z rozhodnutí Calleji, Andrés, Bruno a Adrián Marín pokračují na marodce. Maccabi v prvním zápase skupiny padlo v Edenu se Slavií, v domácím prostředí chce pražské zaváhání napravit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace