Bouřlivé oslavy titulu. Barcelona projela městem v otevřeném autobuse

Otevřený autobus Barcelony brázdí ulice města (© marca.es)

Barcelona oslavila 25. ligový titul v historii klubu i triumf v Copa del Rey tradiční jízdou ulicemi města v otevřeném autobuse, z něhož dobře naladění hráči zdravili desetitisíce fanoušků.

Na autobuse v klubových barvách, označením Campions (Mistři) a ozdobeným trofejemi pro vítěze La Ligy a Copy panovala během více než dvouhodinové cesty z Plaça de Drassanes na Plaça Doctor Ignasi Barraquer velká pohoda, hráči vtípkovali mezi sebou i s fanoušky.

Všichni na sobě měli trika se jmény všech fotbalistů z kádru, oproti oslavám přímo po zápase na Riazoru, kde získali Katalánci výhrou 4-2 jistotu titulu, na ně byla přidána i jména těch, kteří klub v lednu opustili, na což upozornil Gerard Deulofeu.

Zábavu dirigoval Gerard Piqué, jenž laškoval s Luisem Suárezem, stejně jako Samuel Umtiti poléval sebe i spoluhráče pivem. Mezi příznivci skončilo obutí samotného Piquého i trenéra Ernesta Valverdeho. Největšího aplausu se dočkala dvojice Lionel Messi a Andrés Iniesta. Pro druhého jmenovaného šlo o poslední trofej v kariéře v dresu Barcelony, před několika dny potvrdil, že po sezóně klub, v němž strávil celou kariéru, opustí.

Mužstvo i fanoušci si oslavy užili, Barcelonu dala díky osmému doblete (sezónu s vyhranou ligou a domácím pohárem) ve své historii zapomenout na kolaps ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti AS Řím. A jaké byly reakce hlavních protagonistů?

"Mám obrovskou radost, že se nám podařilo ligu vyhrát. Víme, jak je to složité. Proto je potřeba to ocenit a pořádně oslavit. Byli jsme mnohem lepší než naši soupeři, prohráli jsme jen dva zápasy - v Copě a bohužel v Římě, kde byl výsledek hodně nečekaný. Vyhrát ligu bez porážky má velkou hodnotu. Prošli jsme si těžkými momenty, je neuvěřitelné, že se nám podařilo udělat titul bez jediné porážky," prohlásil Lionel Messi.

Spokojený byl i Ernesto Valverde: "La Liga je hodně dlouhá, ale my jsme šli za vítězstvím od jejího začátku. Z mého pohledu je liga nejtěžší soutěží, protože musíte mít stabilní výkonnost. V pohárech stačí jeden špatný den a jste venku. Myslím, že jsme byli nejlepší a zaslouženě máme titul. Vždy tu bude nějaké ale, v tomto případě vypadnutí z Ligy mistrů, z čehož se musíme poučit."

"La Liga znamená celou sezónu. Každý týden musíte předvést dobrý výkon. Myslím, že jsme si titul zasloužili, na druhého v pořádí máme velký náskok. Mám radost, že jsme opět dokázali získat titul. Jsem vděčný všem fanouškům za podporu, cením si jí. Jsou to pro mě nezapomenutelné chvíle," přidal Andrés Iniesta.

Celý záznam triumfální jízdy otevřeného autobusu Barcelony městem:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace