Letošní mistr dostane pohár v posledním kole, ne až v nové sezóně

Opožděné předávání trofeje by v La Lize mělo skončit (© marca.es)

V La Lize bylo v posledních letech běžné, že mistrovský tým obdržel pohár až na začátku další sezóny. Letos ale pozvedne trofej již v posledním ligovém kole.

Primera División 2017/2018 skončí 20. května, jen o několik dnů dříve bude ve volbách zvolen nový prezident Španělského fotbalového svazu. Luis Rubiales i Juan Luis Larrea, kandidáti na post, který dlouho zastával Ángel María Villar, jsou pro, aby se šampion země korunoval se vším všudy po posledním kole, jak je to běžné v Anglii či Německu.

Letošní mistr, kterým se s největší pravděpodobností stane Barcelona a očekává se, že trofej jako první pozvedne Andrés Iniesta, klubová legenda, která v červnu zřejmě přestoupí do Číny, si tak bude moci užít oslavy se vším všudy, tedy včetně poháru. Dosud bylo standardem, že ocenění bylo šampionovi předáno až v prvním domácím utkání následujícího ligového ročníku. Kvůli změnám v kádru v průběhu letního přestupového období to ale znamenalo, že někteří hráči, kteří se o titul zasloužili, už v klubu nebyli, nově příchozí se naopak mohli těšit z trofeje, i když se na jejím zisku nepodíleli.

Téma se hodně probíralo po loňském triumfu Realu Madrid, jehož křepčení po rozhodujícím vítězství v posledním kole v Málaze se muselo obejít bez poháru, po němž se systému La Ligy nepřivyklí fotbalisté Bílého baletu marně sháněli. Cristiano Ronaldo to přímo na trávníku označil za "zas.aný vtip". Trofej převzali kapitáni Sergio Ramos a Marcelo až o 99 dnů později - před zápasem 2. kola nové sezóny proti Valencii.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace