Vítěze La Ligy odhadnete s téměř 50procentní úspěšností. V Evropě je to podobné

La Liga (© laliga.es)

Barcelona získala letošní ligový titul a potvrdila, že ve Španělsku se šance být mistrem obvykle dělí mezi dva kluby. I v dalších elitních evropských soutěžích je tomu podobně.

Z 87 sezón Primera División se z trofeje 33krát radoval Real Madrid a 25krát Barcelona. Pokud tipujete vítěze od začátku 21. století, tedy od ročníku 2000/2001, máte téměř padesátiprocentní šanci, že budete úspěšní.

La Ligu od té doby vyhrála Barcelona 9krát a Real Madrid 6krát. Jen Valencia (2krát) a Atlético (1krát) nadvládu elitní dvojice narušily. Stejně jako Španělsko i Itálie a Portugalsko poznaly od roku 2000 čtyři různé mistry, i v těchto zemích však platí, že obvykle se rozhoduje jen mezi dvojicemi Juventus a Inter Milán a Porto a Benfica.

Anglická Premier League a německá Bundesliga nabídly pět různých celků na prvním místě. Manchester United (7krát) a Chelsea (5krát) stejně jako Bayern Mnichov (12krát) a Borussia Dortmund (3krát) jsou před ostatními.

Ve francouské Ligue 1 dominují Lyon (7krát) a PSG (5krát), ale hned šest dalších klubů poznalo mistrovské opojení, byť žádný z nich více než jednou.

Mistrovské tituly v předních evropských ligách od sezóny 2000/2001:

Španělsko:

Barcelona - 9
Real Madrid - 6
Valencia - 2 
Atlético -1 

Itálie:

Juventus - 9
Inter Milán - 5
AC Milán - 2
AS Řím - 1

Portugalsko:

Porto - 9
Benfica - 6
Sporting - 1
Boavista - 1

Anglie:

Manchester United - 7
Chelsea - 5
Manchester City - 3
Arsenal - 2
Leicester City - 1

Německo:

Bayern Mnichov - 12
Borussia Dortmund - 3
Werder Brémy - 1
Stuttgart - 1
Wolfsburg - 1

Francie:

Lyon - 7
PSG - 5
Marseille - 1
Nantes - 1
Bordeaux - 1
Lille - 1
Montpellier - 1
Monaco - 1

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace