Fanoušci kritizují zimní míč. Bude používán jen za zhoršených podmínek

Růžový míč se nesetkal s úspěchem (© marca.es)

Fanoušci a televizní diváci ostře zkritizovali nový míč, který je v La Lize určený pro zimní období.

Společnost Puma představila balón v průběhu minulého týdne. Obvyklou žlutou barvu nahradila růžová, která je ale podle kritiků velmi špatně viditelná, a to na stadionu i u obrazovky.

Zimní míč se v La Lize používá již řadu let v odobí od konce října do konce února, a to právě s cílem, aby byl například na zasněženém trávníku lépe rozeznatelný.

Puma rychle přišla s prohlášením, ve kterém ujišťuje, že růžový kulatý nesmysl půjde do akce jen za zhoršených podmínek počasí: "La Liga a Puma chtějí objasnit, že růžový míč, který byl představen minulý týden, byl použit ve všech zápasech uplynulého kola Primery a Segundy, neboť šlo o první kolo po jeho představení. Od této chvíle bude používán jen v zápasech, které se budou hrát za zhoršených podmínek počasí, jak bylo plánováno."

V minulých sezónách však byl žlutý balón používán ve všech utkáních daného časového úseku, nikoliv jen za špatného počasí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace