Hostující fanoušci se v La Lize musejí připravit na drahé vstupné i špatný výhled

Výhled ze sektoru hostů na Camp Nou (© marca.es)

Nejvěrnější fanoušci fotbalových týmů nenavštěvují jen domácí zápasy, ale jezdí i na ty venkovní. A to je v La Lize drahý zážitek, který navíc často za moc nestojí.

V soutěži totiž nepanuje v tomto ohledu jednota a každý celek sám rozhoduje, kolik vstupenek uvolní pro hostující fanoušky a jaké ceny nasadí.

Není neobvyklé, že jsou přemrštěné, neboť zejména menší kluby využívají zápasů proti papírově silnějším soupeřům k tomu, aby na jejich příznivcích vydělaly. A tak vlastně nemají zájem o změnu, po níž stále hlasitěji volají samotní fandové.

Některé celky si však umí navzájem vyhovět. Alavés se například s dalšími baskickými kluby dohodl na tom, že lístky na venkovní duely budou mít pevnou cenu mezi 20 a 25 eury. Mezi Rayem a Leganésem to naopak vřelo, neboť klub z Vallecas nasadil vyšší ceny než jeho rival, když se hrálo na stadionu Butarque.

Pokud se fanoušci přece jen plácnou přes kapsu, leckdy mohou litovat. Na mnoha stadionech jsou totiž hostům vyhrazena místa se špatným výhledem, který ještě zhoršují ochranné sítě či skla, která jsou špinavá a orosená.

Anglická Premier League potvrdila, že až do roku 2022 bude pro hostující příznivce platit jednotné vstupné 30 liber. Inspiruje se tímto modelem La Liga?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace