La Liga zvažuje zápasy v cizině a VAR už od příští sezóny, nevylučuje ani zkrácení přestupového období

Javier Tebas (© marca.es)

Vedení La Ligy v čele s prezidentem Javierem Tebasem je nakloněno možnosti, že by se některé soutěžní zápasy hrály mimo Španělsko.

"La Liga je globální zábavou a chceme rozšiřovat mezinárodní zájem o ni. Proto zvažujeme možnost, že by se některé ligové zápasy hrály mimo Španělsko. Jsme teprve na začátku, ale tento nápad má naši podporu," uvedl Tebas. "Mělo by jít o jeden dva zápasy, jako to dělá NBA a NFL, propagovat soutěž. Nějaké schůzky už proběhly, ale potřebuje to čas, pracujeme na tom. Nevypadá to vůbec špatně. Realitou by se vše mohlo stát už v příští sezóně."

Nanečisto si vše vyzkoušeli fotbalisté Barcelony a Realu Madrid, jejichž červencové El Clásico v USA vzbudilo velký zájem a bylo nadmíru úspěšné, byť šlo jen o přátelský duel v rámci letního turnaje International Champions Cup.

Tebas se také vyjádřil k možnosti, že by La Liga následovala Premier League, která zkrátí letní přestupové období. To nebude končit posledním sprnovým dnem, jako tomu bylo dosud, ale uzavře se už před prvním ligovým kolem, o tři týdny dříve. "Premier League se nás ptala na názor a faktem je, že jsou tu plusy i minusy. Není to pro nás hlavní téma, ale budeme o tom uvažovat, protože jestli k tomu přistoupila Premier League, tak na tom něco bude."

První muž La Liga zároveň potvrdil, že během letošního ročníku Copa del Rey bude při sporných momentech testováno video (VAR - Video Assistant Referee), v Primera División by se pak mělo využívat od příští sezóny: "Věříme, že zkouška v letošní Copě bude úspěšná a od příštího ročníku se VAR definitivně stane součástí La Ligy."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace