VAR snižuje počet simulací o 43 procent, tvrdí Velasco Carballo

Velasco Carballo představuje systém VAR (© as.com)

La Liga se připravuje na zavedení systému videorozhodčího (VAR) od příští sezóny, na jeho zapracování dohlíží z pověření FIFA bývalý arbitr Velasco Carballo.

"VAR je váš nejlepší přítel," prohlásil Velasco na úvod semináře, v němž prozradil několik statistických zajímavostí, které vyplynuly ze zkušeností s VAR v německé Bundeslize a italské Serii A.

Podle Carballa se ve zmíněných soutěžích snížil počet simulací o 43 procent, VAR byl v akci v každém kole průměrně třikrát až čtyřikrát, a pokud byl použit, vyžádalo si přezkoumání záběrů v průměru čas mezi třemi a pěti minutami, které se na konci střetnutí přidají k nastavení.

S testováním VAR ve Španělsku se začne již před sezónou. Komise rozhodčích chce, aby každý rozhodčí měl systém k dispozici alespoň ve čtyřech přípravných utkáních. VAR bude moci být využit ve čtyřech případech - u gólových situací (zdali jim předcházel faul či offside), při červených kartách, penaltových zákrocích a při záměně identity, například pokud bude udělena karta nesprávnému hráči.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace