Systém VAR opravil za první tři kola deset verdiktů rozhodčích

Velasco Carballo (© marca.es)

Šéf rozhodčích Velasco Carballo zhodnotil účinkování systému videorozhodčího (VAR) v úvodních kolech La Ligy.

V letošním ročníku jsou odehrána tři kola (bez odloženého utkání Rayo - Athletic). Během 29 zápasů kontrolovali arbitři u monitorů 364 akcí (v průměru 12,6 za zápas) a verdikt hlavního rozhodčího byl opraven v deseti případech (z toho jen ve třech musel hlavní rozhodčí sám vše zhodnotit na monitoru u trávníku), tedy zhruba jednou za tři zápasy, což odpovídá mezinárodnímu průměru.

Ve zmíněných 29 střetnutích bylo průměrně uděleno jen 4,34 karet na zápas, což je nejnižší číslo od sezóny 1991/1992. Velasco uvedl, že je s fungováním VAR nadmíru spokojen a upřesnil, jakým způsobem má být systém využíván.

"Kolegové v kabině VAR nejdříve musejí znát rozhodnutí hlavního arbitra. Ten ho vysvětlí a následně se vše na záznamu kontroluje. Ne proto, aby se utkání řídilo z VAR místnosti, ale aby VAR zasáhl v takovém případě, kdy je verdikt rozhodčího neobhajitelný. Pokud tak zásadní pochybení neodhalí, nezasahuje," prohlásil Velasco Carballo a dodal, že další zhodnocení fungování VAR v La Lize poskytne v průběhu listopadu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace