La Roja smetla Itálii a přiblížila se účasti na mistrovství světa

Španělská radost (© marca.es)

Španělská reprezentace zvládla klíčový duel kvalifikace o postup na mistrovství světa 2018, na Bernabéu porazila Itálii díky dvěma brankám Isca a jedné Moraty hladce 3-0. La Roja tak udělala velký krok k účasti na turnaji, který bude za rok hostit Rusko.

Španělsko Julena Lopeteguiho zdá se našlo na posledních turnajích ztracený lesk a opět může aspirovat na nejvyšší mety. K tradiční dobré hře s míčem se přidalo rychlé napadání po ztrátě balónu. A skvělé individuální výkony.

Jako obvykle vyčníval Isco, jenž poslal domácí do vedení ve 14. minutě povedeným přímým kopem mimo dosah Buffona. Krátce před pauzou si stejný hráč posunul balón a přízemní střelou překonal legendu Juventusu podruhé. Dvougólové vedení v poločase bylo výsledkem, ve který doufali jen ti největší optimisté.

Druhý poločas nabídl defenzivnější pojetí Španělska, které zezadu vyráželo do brejků. Itálie chtěla, ale nemohla. Mužstvo v červeném pracovalo dokonale. Deset minut před koncem našel Sergio Ramos střídajícího Moratu, jemuž stačilo posunout míč do prázdné branky. Rozhodnuto. Pohodový závěr pustil na hřiště i navrátilce Villu. La Roja porazila Itálii 3-0 a je blízko postupu do Ruska.

Sestavy:

Španělsko: De Gea; Carvajal, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba; Busquets, Koke, Iniesta (72. Morata), Marco Asensio (78. Saúl), Isco (89. Villa) a Silva. 

Itálie: Buffon; Barzagli, Bonucci, Darmian; Candreva (70. Bernardeschi), De Rossi, Verratti, Spinazzola; Belotti (70. Éder), Insigne a Immobile (79. Gabbiadini). 

Branky: 14. a 40. Isco, 77. Morata

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace