Preview 7. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Ještě než se fotbalisté La Ligy vydají plnit reprezentační povinnosti, stihnou odehrát sedmé kolo Primera División.

Už na páteční večer si pozvala Celta Vigo Gironu.

Sobotu začne Deportivo s ohroženým Pepe Melem proti Getafe, Sevilla v andaluském derby vyzve Málagu, Levante Alavés a Leganés v dalším regionálním souboji Atlético Madrid.

Nedělní pravé poledne bude ve znamení utkání Real Sociedad - Betis, dvou týmů s odlišnou formou. Suverénní Barcelona přivítá Las Palmas, ve formě hrající Valencia ve žhavém duelu poněkud trápící se Athletic, Villarreal Eibar a Real Madrid poměří síly s Espanyolem.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20 hodin.

 
29.09.17 20:00 Celta de Vigo -:- Girona

Celta Vigo a Girona otevřou páteční předehrávkou sedmé kolo nejvyšší soutěže. Bude to vůbec poprvé, co se spolu potkají v rámci La Ligy, kde Girona v letošní sezóně debutuje.

A Katalánci potřebují oprášit formu, protože z posledních čtyř zápasů získali jediný bod za remízu s Leganésem a nedokázali vstřelit gól. Pablo Machín přesto podle všeho nahradí Kayodeho staženějším Portuem, což by znamenalo, že na hrotu zůstane osamocený Stuani. Muniesa, Timor, Eloi a Granell jsou absence hostujícího celku.

Celtě se na Balaídosu proti nováčkům nedaří, ale fanoušky nadchlo vítězství 4-0 z Ipurúy a očekávají, že Celestes dokáží proti Gironě na tento úspěch navázat. V základní sestavě by neměl chybět čerstvý reprezentant Maxi Gómez, dobrými výkony se prezentuje i Slovák Lobotka, což by mu stejně jako proti Eibaru mohlo přinést místo mezi jedenácti vyvolenými.

30.09.17 12:00 Deportivo La Coruña -:- Getafe

Deportivo hostí před svým publikem Getafe a všechny zraky budou upřeny na domácí lavičku, kde hraje o své setrvání ve funkci trenéra Pepe Mel.

Depor totiž nevstoupil do sezóny dobře, jediná výhra za šest kol, nebezpečná plavba v sestupových vodách a nepříliš dobrá předváděná hra, to jsou důvody spekulací o Melově možném konci. Getafe musí porazit po zlepšeném výkonu, jinak si bude balit kufry. Pepe Mel nedal žádné stopy ohledně složení základní jedenáctky, ale předpokládá se, že se nebude příliš lišit od té, která na Riazoru porazila Alavés. Po třech zápasech mimo nominaci se vrací obránce Sidnei.

Jestliže náladu v táboře Deporu je na blízko bodu mrazu, pak v řadách Getafe panuje o poznání pozitivnější atmosféra. Vždyť Azulones před týdnem smetli Villarreal 4-0 a konečně se dočkali pořádné odměny za povedené výkony, které po návratu do Primery předvadějí. Ani v jedenáctce Getafe se neočekávají velké změny, mimo hru je stále záložník Shibasaki.

30.09.17 15:15 Sevilla -:- Málaga

Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána by se měl v sedmém kole solidně zaplnit, neboť se zde odehraje zajímavé andaluské derby mezi Sevillou a Málagou.

Sevilla je odhodlaná zapomenout na první prohru sezóny na Wandě a znovu se vrátit na vítěznou vlnu. A lepší místo k tomu nemůže mít, vždyť na Pizjuánu neprohrála 21krát v řadě a může se v tomto období pyšnit bilancí 14 výher a 7 remíz. Eduardo Berrizo by po náročném programu mohl sáhnout k rotaci hráčů a dát šanci některým méně vytíženým jménům. Nico Pareja v nominaci není, Kjær a Krohn-Dehli se naopak vracejí.

Míchelovi se proti Seville, kterou dva roky trénoval, v Primeře daří, porazil ji ve všech pěti mačích. Jenže letošní Málaga se zatím trápí a je otázkou, jestli epická remíza s Athleticem mužstvo nabudí ke zlepšeným výkonům, nebo zdali šlo o pověstnou jednu vlaštovku, která jaro nedělá. Nejvýraznější novinkou je ztráta vykartovaného Kuzmanoviće, nenastoupí ani Borja Bastón.

30.09.17 17:30 Levante -:- Deportivo Alavés

Dalším zápasem na pořadníku sedmého kola nejvyšší soutěže je ten mezi Levante a Alavés, který poutá zájem debutem De Biasiho na lavičce Alavésu.

A pro italského mazáka jde o návrat do známého prostředí, protože právě Levante v sezóně 2007/2008 vedl. Nyní se od něj očekává malý zázrak, a sice probudit dosud slaboučký Alavés, jediného účastníka Primery, na jehož bodovém kontě svítí varovná nula. Alespoň že celek z Vitórie už prolomil střelecké prokletí, i když s Realem Madrid po nejlepším výkonu sezóny i tak prohrál 1-2. De Biasi hned v první nominaci překvapil opomenutím dvojice Burgui a Rubén Sobrino.

Levante sice před týdnem poprvé prohrálo, a to hned vysoko 0-4 na půdě Betisu, i tak se ale pohybuje v klidném středu tabulky, odkud má výrazně blíže k pohárům než k sestupu. I přes nabitý program se neočekává modifikace dobře fungující sestavy, nejistá je účast Iviho. Pokud by se nedal dokupy, nahradí ho zřejmě Samu.

30.09.17 19:45 Leganés -:- Atlético Madrid

Poslední zápas sobotního programu sedmého kola Primera División bude k vidění na stadionu Butarque, kde si to v malém regionálním derby rozdají hráči Leganésu a Atlética Madrid.

Leganés vyloupil před týdnem Gran Canarii, kde vyhrál 2-0, což znamená, že si v tabulce polepšil na sedmou pozici. Se třemi inkasovanými góly se navíc může pyšnit jednou z nejméně prostupných obran ve všech elitních evropských soutěžích. Tentokrát ale nebude moci nasadit vůdce zadní řady Mantovaniho, který má problémy s kolenem, ani Ezequiela a Omara Ramose. Dvanáctým hráčem budou diváci, na Butarque by mělo být stejně jako proti Getafe vyprodáno.

Atlético Madrid má nejblíže k vedoucí Barceloně, jeho sebevědomí ale nahlodala prohra v Lize mistrů s londýnskou Chelsea, která Los Colchoneros jasně přehrála. Cholo Simeone navíc přišel o krajního beka Filipeho a stopera Lucase. Augusto a Werner jsou již známé absence.

01.10.17 11:00 Real Sociedad -:- Real Betis

Stadion Anoeta bude v sedmém kole nejvyšší soutěže dějištěm zajímavého utkání mezi Realem Sociedad a Betisem, dvěma týmy, jejichž forma je jako noc a den.

Temné časy prožívá Real Sociedad. Ta tam je euforie z úvodních kol, kdy Baskové proháněli Barcelonu na prvním místě. Čtyři soutěžní prohry znamenají komplikace v lize i Evropě. Eusebio by mohl od první minuty nasadit Carlose Velu, neboť Betis je po Granadě jeho druhá nejoblíbenější gólová oběť. Adnan Januzaj nenastoupí, neboť jej vyřadily zdravotní potíže. 

Pozměněný tým Betisu si zdá se konečně sedl, co o tom může vypovídat lépe než tři výhry v řadě včetně té senzační z Bernabéu? Největším otazníkem je rozestavení, Quique Setién má zamotavnou hlavu, jestli dát šanci Sergiu Leónovi, Sanabriovi či oběma současně jako proti Levante. Camarasa a Boudebouz jsou zranění.

01.10.17 15:15 FC Barcelona -:- Las Palmas

Stadion Camp Nou je jedním ze symbolů města Barcelony, a přestože tentokrát bude ve stínu referenda o katalánské nezávislosti, desítky tisíc fanoušků si v důležitý den najdou čas, aby na něj zamířili a sledovali utkání proti Las Palmas a alespoň na 90 minut se odprostili od žhavého politického tématu.

Las Palmas, na jejichž lavičce bude debutovat nástupce Manola Márqueze Pako Ayestarán. Ten po svém předchůdci zdědil tým zdecimovaný velkým počtem zraněných fotbalistů, mimo hru totiž pokračují Bigas, Halilović, Dani Castellano, Vitolo, Rémy a Samper. Jestliže obvykle je těžké na Camp Nou bodovat, tak pro současné Las Palmas se to jeví jako Mission Impossible. Ale míč je kulatý a počáteční stav 0-0.

Barcelona sice stále vyvolává určité rozpaky, pokude jde o předváděnou hru, ale výsledky jsou skvostné. Bez ztráty kytičky v lize, bez ztráty kytičky v Evropě. Dembelé, Rafinha a Vermaelen jsou již poměrně tradiční ztráty Blaugranas, v nominaci nejsou ani Digne, Arda Turan a Paco Alcácer, trojka, která se netěší přílišné důvěře Valverdeho.

01.10.17 17:30 Valencia -:- Athletic Club

Valencia si pozvala k zápasu spadajícímu pod sedmé kolo Primera División Athletic. Forma v posledních týdnech favorizuje domácí Netopýry, kteří budou i tentokrát spoléhat na góly forvarda Zazy.

A pro Itala to bude zvláštní zápas, protože proti Athleticu vstřelil před rokem a půl svůj vůbec první gól ve Španělsku. Letošní Valencia je s tou loňskou neporovnatelná v dobrém smyslu slova, Marcelino vrátil na Mestallu řád a Valencia znovu bojuje o příčky zaručující Ligu mistrů. Trenér Los Che musí hledat náhradu za vykartovaného Kondogbiu, ve zbytku úvodní jedenáctky se změny neočekávají.

Athletic přišel o jistou defenzivu a výsledkem jsou tři kola bez výhry. V týdnu navíc šokovala příznivce zpráva o zranění Ikera Muniaina, jenž si zpřetrhal vazy v koleni a s největší pravděpodobností má po sezóně. De Marcos rovněž není k dispozici a Yeray po chemoterapii teprve nabírá fyzické síly. 

01.10.17 17:30 Villarreal -:- SD Eibar

Javi Calleja debutoval na lavičce Villarrealu bezgólovou remízou na hřišti Maccabi Tel-Aviv v Evropské lize, nyní čeká mladého trenéra úvodní ligová zkouška. Žlutá ponorka přivítá na Estadio de la Cerámica Eibar.

Přestože Villarreal v Izraeli nevyhrál, dojmy z hry nebyly špatné. Dostatek šancí kazila slabá koncovka, s níž se potýká v posledních týdnech zejména Bakambu. Ten i tentokrát vytvoří útočnou dvojici s Baccou, oba forvardy bude doplňovat zejména Samu Castillejo. Asenjo, Andrés, Marín a Bruno stále nejsou k dispozici, Semedo se slabou výkonností vyřadil z nominace prakticky sám.

Eibar má druhý nejslabší útok v lize a z minulých pěti ko odešel hned čtyřikrát poražen. Mendilibarovi stále komplikují situaci početné absence, neboť nemohl povolat Yoela, Ramise, Gálveze, Pedra Leóna, Aleja a Frana Rica s tím, že posledně jmenovaný zmešká dalších minimálně šest měsíců...

01.10.17 19:45 Real Madrid -:- Espanyol

O poslední zápas před reprezentační přestávkou se na Santiago Bernabéu postarají týmy Realu Madrid a Espanyolu. Domácí chtějí konečně zabrat před vlastním publikem, Espanyol touží navázat na zlepšené výkony v posledních týdnech.

Sedm bodů ztrácí Real Madrid po šesti utkáních na vedoucí Barcelonu, ale výhra v Lize mistrů na horké půdě Borussie Dortmund po velmi dobrém výkonu ukázala, že odepisovat Bílý balet je předčasné. Klíčem je zlepšit výkonnost na Bernabéu, kde Blancos ještě letos v lize nevyhráli. Zidane neprozradil, zda-li povolá Garetha Balea, jehož zdravotní stav není stoprocentní. Marcelo, Theo, Kovačić a Benzema jsou určitě mimo hru, stejně tak Carvajal, jehož trápí chřipkové onemocnění.

Espanyol po všech směrem vylepšil svou hru a je neporažen tři kola, během nichž nasbíral sedm bodů a posunul se do klidného středu tabulky. Quique Sánchez Flores nebude moci nasadit Pabla Piattiho a Víctora Sáncheze. Hernána Péreze nepovolal z vlastního rozhodnutí.

 

Tabulka po 6. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 6 6 0 0 20:2 (+18) 18 V V V V V
2. Atlético Madrid 6 4 2 0 12:4 (+8) 14 V V V R V
3. Sevilla 6 4 1 1 7:3 (+4) 13 P V V V V
4. Valencia 6 3 3 0 12:5 (+7) 12 V V R R R
5. Real Betis 6 4 0 2 10:7 (+3) 12 V V V P V
6. Real Madrid 6 3 2 1 11:6 (+5) 11 V P V R R
7. Leganés 6 3 1 2 5:3 (+2) 10 V R P P V
8. Real Sociedad 6 3 0 3 13:13 (0) 9 P P P V V
9. Levante 6 2 3 1 8:8 (0) 9 P V R R R
10. Getafe 6 2 2 2 8:5 (+3) 8 V R P V P
11. Athletic Club 6 2 2 2 7:6 (+1) 8 R P P V V
12. Espanyol 6 2 2 2 7:9 (-2) 8 V R V P P
13. Celta de Vigo 6 2 1 3 10:8 (+2) 7 V R P V P
14. Villarreal 6 2 1 3 6:9 (-3) 7 P R V V P
15. Las Palmas 6 2 0 4 5:10 (-5) 6 P P V V P
16. Eibar 6 2 0 4 3:14 (-11) 6 P P V P P
17. Girona 6 1 2 3 3:8 (-5) 5 P R P P V
18. Deportivo La Coruña 6 1 1 4 7:15 (-8) 4 P V P P R
19. Málaga 6 0 1 5 4:14 (-10) 1 R P P P P
20. Deportivo Alavés 6 0 0 6 1:10 (-9) 0 P P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace