Preview: Barcelona - Sevilla

Supercopa (© as.com)

Soutěžní sezóna ve Španělsku začíná tradičním soubojem o Supercopu. Adepty na první trofej sezóny jsou Barcelona a Sevilla.

Kvůli nutnosti Sevilly projít třemi předkoly Evropské ligy a nedostatku volných termínů se upravil formát soutěže. Poprvé se odehraje na jediné utkání a poprvé mimo Španělsko, a sice na neutrální půdě v marockém Tangeru, byť Sevilla proti této variantě protestovala. Andalusanům se nelíbí ani pravidlo, které Španělský fotbalový svaz (RFEF) připomněl na poslední chvíli. RFEF totiž umožnil oběma klubům nasadit neomezený počet cizinců ze zemí mimo Evropskou unii a Sevilla hrozí, že pokud Barcelona překročí původně povolený limit tří cizinců, podá na Katalánce stížnost kvůli neoprávněnému startu.

"Supercopa je oficiální soutěží, která ale nemá profesionální statut. Proto se na ni nevztahuje omezení počtu cizinců mimo země Evropské unie," stojí v prohlášení svazu, který připomíná, že jde o pravidlo, které platí již od roku 2007.

Zmatky byly i ohledně systému VAR, další novinky. Zatímco šéf Technické komise rozhodčích Velasco Carballo uvedl, že videorozhodčí součástí střetnutí nebude, svaz o několik dnů později oznámil, že Supercopa bude prvním zápasem v rámci Španělska, v němž bude VAR použit. Poslední změna se týká střídání. Pokud dospěje mač do prodloužení, budou moci obě mužstva sáhnout ke čtvrté změně v sestavě.

Favoritem je Barcelona, přestože v přípravě neměla ideální výsledky. Debutovat by mohl Arthur, Lenglet, Malcom a zřejmě jen jako střídající hráč i Arturo Vidal. Na zápas je připraven i Lionel Messi, u něhož se očekává přítomnost na trávníku od úvodní minuty. S dvanácti triumfy jsou Culés nejúspěšnějším účastníkem Supercopy.

V brance Sevilly se představí Tomáš Vaclík, novému kouči Sevilly Pablu Machínovi je k dispozici i navrátilec z Barcelony Aleix Vidal. Před nově příchozím André Silvou i Murielem si dělá na start v útoku zálusk Ben Yedder.

Výkop je ve 22 hodin, rozhodčím bude Carlos del Cerro Grande.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace