Svaz začal s hledáním termínů pro Supercopu. Systém dvojzápasu zůstane zachován

Barcelona vyzve Sevillu. Ale kdy? (© as.com)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) začal s hledáním termínů pro Supercopu, o kterou si to v srpnu rozdají fotbalisté Barcelony a Sevilly.

Situaci komplikuje nutnost Sevilly projít hned třemi předkoly Evropské ligy, což volná data na Supercupu velmi zužuje. Svaz se shodl na návrhu termínů 5. a 12. srpna, avšak Barcelonu čeká 4. srpna přátelský zápas v San Franciscu, což tuto variantu v podstatě vylučuje.

Další možností jsou 12. a 19. srpen. To by znamenalo, že odveta se bude hrát o víkendu, kdy by měl začít nový ligový ročník. To by znamenalo, že zápasy Barcelony a Sevilly v rámci prvního kola La Ligy se odloží. RFEF ale trvá na tom, že v den Supercopy se nesmí hrát žádná jiná utkání. Tudíž ligové kolo by se muselo odehrát v sobotu, aby se uvolnila neděle pro Supercopu.

Nejdivočejší variantou pak je první střetnutí 12. srpna a odveta v prosinci. Jisté je, že se na přání obou klubů zachová dvouzápasový formát, jak potvrdil svazový viceprezident Andre Subies: "Ohledně termínů ještě není jasno. Nebude se hrát na jeden zápas, protože kluby jsou proti. Pokud nebude jiná možnost, bude se muset první ligový zápas Barcelony i Sevilly odložit."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace