Zmatek ohledně Supercopy pokračuje. Může se hrát na jeden zápas, tvrdí Rubiales

Barcelona vyzve v Supercopě Sevillu (© marca.es)

Kdy a v jakém formátu se bude hrát letošní Supercopa? Zmatky ohledně srpnového klání mezi Barcelonou a Sevillou pokračují.

Sevillu čekají tři předkola Evropské ligy, Barcelonu zase domluvená série přátelských střetnutí, která skončí 4. srpna. Prezident La Ligy Javier Tebas trvá na tom, aby se dvojzápas Supercopy odehrál 5. a 12. srpna, protože se mu nelíbí myšlenka, že v případě pozdejších termínů by muselo dojít k odkladu ligových zápasů prvního kola obou týmů.

"Doteď jsem si myslel, že nejdůležitější zápasy jsou ty oficiálních soutěží," poslal Tebas vzkaz Barceloně. "La Liga je svatá. Není to žádný kleenex, aby měnila data a přizpůsobovala se. Nebudeme naší soutěž, která je nejlepší na světě, upravovat. Odklad zápasů není řešením."

Prezident Španělského fotbalového svazu Luis Rubiales zvažuje, že by se Supercopa výjimečně hrála jen na jedno utkání, byť to jeho viceprezident Andre Subies před několika dny vyloučil slovy, že "na jeden zápas se hrát nebude, protože kluby jsou proti".

Včera Rubiales uvedl: "Přemýšlíme o tom, že by se letošní Supercopa hrála jen na jeden zápas s tím, že by kluby a svaz byly finančně odškodněny kvůli tomu, že přijdou o příjmy z jednoho utkání přenášeného televizí. Už jsem Tebasovi navrhl, aby se hrálo na jeden zápas, ale musíme najít cestu, aby nebyl nikdo poškozen. Každopádně by šlo o výjimku. Příští rok by se Supercopa znovu vrátila k systému dvojzápasu, aby si fanoušci mohli užít svých týmů bez nutnosti cestovat."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace