Supercopa přece jen na jediný zápas. Zřejmě v Tangeru

Pohár pro vítěze (© marca.es)

Před několika dny se Sevilla postavila proti možnost hrát letošní Supercopu na jediné utkání, Španělský fotbalový svaz (RFEF) přesto dnes tuto variantu potvrdil jako definitivní řešení letošního ročníku.

Ten komplikuje nabitý program. Andalusané musejí projít třemi předkoly Evropské ligy a Barcelona končí americké turné až 4. srpna, proto původní termíny 5. a 12. srpna nepřipadaly v úvadu. A protože poté už začíná nová ligová sezóna, udělal RFEF výjimku a obvyklý dvojzápasový formát změnil na jediné utkání.

Souboj Barcelony, vítěze ligy, a Sevilly, která se do Supercopy kvalifikovala jako poražený pohárový finalista (ve finále Copy prohrála Sevilla právě s Barcelonou 0-5), se odehraje 12. srpna. Dějištěm bude zřejmě marocký Tanger, zbývá ještě zelená od mezinárodní federace FIFA.

"Tanger je dobrou volbou, pokud jde o podmínky, neboť tam bude ideální teplota. Pokud jde o finanční stránku, tak kluby dostanou větší kompenzaci, než jeden z nich požadoval, a to každý 900 tisící eur, 6 tisíc vstupenek a zaplacené cestovné. Zbývá už jen posvěcení od FIFA. V úvahu připadaly i Madrid a Valencia, ovšem nesplnily potřebné podmínky," uvedl prezident RFEF Luis Rubiales.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace