Sevilla musí do Evropské ligy přes tři předkola. To znamená problém při hledání termínu Supercopy proti Barceloně

Radost hráčů Sevilly (© marca.es)

Sevilla si remízou na hřišti Betisu zajistila postup do pohárové Evropy, což ale znamená problém při hledání termínu pro Supercopu, v níž Andalusany čeká Barcelona.

Sevilla zakončí ligovou sezónu jako sedmý celek tabulky, na tom poslední kolo nic nezmění. Jelikož jde o bonusovou pozici, kterou Španělsko získalo díky doblete (vítězství v lize i domácím poháru) Barcelony, bude ale muset projít hned třemi předkoly Evropské ligy.

To (za předpokladu, že se celku z Nerviónu bude dařit) znamená dvojzápasy 26. července a 2. srpna, 9. a 16. srpna a 23. a 30. srpna. Španělský fotbalový svaz proto čeká těžká práce při shánění termínu pro Supercopu, v níž se Sevilla jako poražený finalista Královského poháru střetne s Barcelonou.

Nový ročník La Ligy by měl začít o víkendu 18. a 19. srpna, což společně s nabitým programem Sevilly vytváří nedostatek volných termínů. Supercopa se hraje na dvě utkání (doma a venku), jenže v úvahu zdá se přichází jen datum 12. srpna. Svolí tedy svaz k tomu, aby tentokrát vítěze určil jediný zápas? A kde by se hrál? Otázky, na které musí představitelé RFEF (Španělský fotbalový svaz) co nejrychleji najít odpovědi.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace