Real Madrid jako první obhájil triumf na mistrovství světa klubů

Radost hráčů Realu Madrid (© marca.es)

Jediný gól Cristiana Ronalda stačil Realu Madrid k vítězství nad Grêmiem ve finále mistrovství světa klubů. Královský klub tak jako první dokázal trofej obhájit.

První poločas mnoho vzrušujících momentů nepřinesl. Brazilský tým zahrozil jen dalekonosným přímým kopem Edílsona, podobně to zkoušel Cristiano Ronaldo. Portugalec se následně zjevil sám před brankářem, ale o šanci se připravil sám zbytečnou kličkou. A protož při Carvajalově voleji zastoupil brankáře jeden z obránců, šlo se do šaten za stavu 0-0.

V 53. minutě se k dalšímu přímém kopu postavil Cristiano Ronaldo, balón prošel mezi zdí a zapadl k tyči. Real Madrid ožil, o chvíli později přidal Cristiano Ronaldo druhou branku po sklepnutí Benzemy, arbitr ji ale kvůli spornému offsidu neuznal. Modrićově střele se prozměnu postavila do cesty tyč. Další šance Cristiana Ronalda či Balea se neujaly.

Real Madrid tak díky brance své největší hvězdy zvítězil 1-0 a podruhé za sebou pozvedl nad hlavu trofej pro nejlepší klubové mužstvo světa.

Sestavy:

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Isco; Benzema a Cristiano Ronaldo. 

Grêmio: Marcelo Grohe; Edílson, Pedro Geromel, Kannemann, Bruno Cortez; Jailson, Michel, Ramiro, Luan, Fernandinho a Barrios 

Branka: 53. Cristiano Ronaldo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace