Španělsko při debutu Luise Enriqueho zvítězilo v Anglii

Španělská radost (© as.com)

Éra Luise Enriqueho u národního týmu nemohla začít lépe, Španělsko v prvním utkání Ligy národů dobylo slavné Wembley a porazilo Anglii 2-1.

Jediný zápas stačil k poznání, že Španělsko umí hrát jiný fotbal než na mistrovství světa, kde jeho nekonečné kombinace odnikud nikam nudily. Nezměnila se jen osoba na lavičce, ale i styl, jaký chce svému mužstvu vnuknout.

Přitom to byl soupeř, kdo udeřil jako první, a to prostřednictvím Rashforda, jenž využil ideálního pasu Shawa. Radost ale nevydržela Angličanům dlouho, neboť vzápětí vyrovnal po povedené kombinaci Saúl. Po půlhodině neuhlídala domácí obrana po standardní situaci Rodriga. Útočník Valencie si naběhl na první tyč a rozhodl.

Anglie byla nejblíže srovnání deset minut před koncem, ale De Gea byl proti Rashfordovi pozorný. Na konci dlouhého nastavení kvůli vážnému zranění Shawa vstřelil Welbeck gól, ten ale nebyl uznán kvůli faulu útočníka na De Geu. Španělsko těsný náskok uhájilo a ukázalo tvář, kterou si fanoušci přejí vidět.

Sestavy:

Anglie: Pickford; Maguire, Stones, Gomez; Trippier, Henderson (64. Dier), Alli, Lingard, Shaw (53. Rose); Kane a Rashford (94. Welbeck). 

Španělsko: De Gea; Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcos Alonso (87. I. Martínez); Thiago (80. Sergi Roberto), Busquets, Saúl; Isco, Rodrigo a Iago Aspas (68. Marco Asensio). 

Góly: 11. Rashford - 13. Saúl, 32. Rodrigo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace